Skocz do zawartości

[piasta tył] Piasta sie rozwaliła, wyleciały kulki, koło jest krzywe i trze o rame

krisuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam taki problem, podczas jazdy nagle coś gruchnęło, koło zaczeło mocno trzeć o rame, co uniemożliwia jazdę.  Piasta sie rozwaliła i wypadło z niej pare kulek (nie mam ich). Dodaje zdjęcie calego problemu, Pytanie ile moze kosztowac naprawa czegoś takiego, mam tu na mysli najtansze części , czy trzeba wymieniac cala tylnia piaste czy łożysko?  bo najtansza tylnia piasta kosztuje ok 45 zł

post-163339-0-16093000-1415129226_thumb.jpg

Napisano

pewnie pękła oś, jak to zrobisz samemu to pewnie z 10zł Cię to będzie kosztować, ale problem będzie co jakiś czas występował.

Ściągni koło i sprawdź czy oś nie wypadnie z piasty

Napisano

Pęknięta oś. Standard w wolnobiegach... Można kupić samą oś. Z tego co pamiętam każdy rower z wolnobiegiem, który miałem, tą awarię zaliczył.

Napisano

Tylko jest jeden problem, bo pęknięta ośka mogła mocno porysować sama piastę - bieżnie lub zmielone resztki kulek i wtedy tylko wymiana całej piasty lub koła.

Bez rozbiórki się nie przekonasz.

Oprócz ośki musisz dokupić kulki.

Napisano

Sprawa załatwiona, bylem u specjalisty, była to pęknieta oś, reszta okazala sie dobra, koszt naprawy 25 zl. Rower smiga ;)

Temat do zamkniecia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...