krisuuu Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Witam, Mam taki problem, podczas jazdy nagle coś gruchnęło, koło zaczeło mocno trzeć o rame, co uniemożliwia jazdę. Piasta sie rozwaliła i wypadło z niej pare kulek (nie mam ich). Dodaje zdjęcie calego problemu, Pytanie ile moze kosztowac naprawa czegoś takiego, mam tu na mysli najtansze części , czy trzeba wymieniac cala tylnia piaste czy łożysko? bo najtansza tylnia piasta kosztuje ok 45 zł
dawid Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 pewnie pękła oś, jak to zrobisz samemu to pewnie z 10zł Cię to będzie kosztować, ale problem będzie co jakiś czas występował. Ściągni koło i sprawdź czy oś nie wypadnie z piasty
mklos1 Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Pęknięta oś. Standard w wolnobiegach... Można kupić samą oś. Z tego co pamiętam każdy rower z wolnobiegiem, który miałem, tą awarię zaliczył.
krisuuu Napisano 4 Listopada 2014 Autor Napisano 4 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedzi jeżeli to tylko ta peknieta os to dobrze, jednak dla mnie to zbyt zaawansowana naprawa, wiec dam do profesjonalisty
Otzi Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Wymiana takiej ośki to 20 minut roboty. Ja je nagminnie giąłem.
Mod Team Puklus Napisano 6 Listopada 2014 Mod Team Napisano 6 Listopada 2014 Jedyne co uchroni cie przed takimi problemami to zmiana całego koła na kasetowe. Ale to sa spore koszta jednak.
BikoBiko Napisano 6 Listopada 2014 Napisano 6 Listopada 2014 Tylko jest jeden problem, bo pęknięta ośka mogła mocno porysować sama piastę - bieżnie lub zmielone resztki kulek i wtedy tylko wymiana całej piasty lub koła. Bez rozbiórki się nie przekonasz. Oprócz ośki musisz dokupić kulki.
krisuuu Napisano 6 Listopada 2014 Autor Napisano 6 Listopada 2014 Sprawa załatwiona, bylem u specjalisty, była to pęknieta oś, reszta okazala sie dobra, koszt naprawy 25 zl. Rower smiga Temat do zamkniecia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.