AntyIdiota Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Jeżdżę na rowerze 4 razy w tygodniu (latem 6-7 razy w tygodniu), zazwyczaj jednak nie dla samej przyjemności, ale żeby gdzieś dojechać i o ile obcisłe rajtuzy na pewno byłyby wygodne podczas jazdy dla samej jazdy, to niezbyt pewnie bym się czuł paradując w "cywilnych" miejscach. Moje siodełko w ciągu ostatnich 2 lat wykończyło z 7 par jeansów. Szukam spodni które nie są typowymi "leginsami" a jednocześnie są stworzone do jazdy na rowerze. Cena nie ma znaczenia. Przeszkodą do pokonania jest też długość moich nóg i to że nie mam 120cm w pasie(producenci odzieży lubią zakładać że nawet kolarze rosną przede wszystkim wszerz). Wymiary długość wewnętrzna nogi do podłogi: 96cm , długość wewnętzna nogi mierzona do kostki: 87cm
lucass3 Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Endura Singletrack? Nie obcisłe, nie wiem tylko jak z wymiarami.
Darek14 Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Jeśli "cena nie ma znaczenia" to: http://www.goreapparel.com/bike/mens/pants/gbw-men-geartype-bibs-pants,default,sc.html
solar21 Napisano 4 Listopada 2014 Napisano 4 Listopada 2014 Endura Singletrack pewnie by przypasowały, ale obawiam się, że będą za krótkie. Też mam długie nogi i rzadko używam tych spodni właśnie przez to, że nogawka kończy mi się koło kostki. Ale proponuję wyjście pośrednie - kup jakieś ocieplane obcisłe lycry, a na to zakładaj szorty z wypiętą wkładką (np. Endura Hummvee (cienkie), Singletrack (grube)). Ja właśnie tak jeżdżę i dla mnie to bardzo wygodne rozwiązanie. Ciepło, nogawki nie czepiają się roweru, dostęp do kieszeni w szortach i wygląd niebaletowy.
jakubo1313 Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Potwierdzę zdanie przedmówców - endura Singletrack - nie tylko nie obcisłe, ale i dość wytrzymałe (zaliczyłem parę gleb, nawet na asfalcie z piachem). Mają też kilka fajnych patentów, jak choćby system pasków w pasie, oraz rozpinane "wywietrzniki" na udach.
GorskiSeba Napisano 5 Listopada 2014 Napisano 5 Listopada 2014 Przejeździłem zeszłą zimę w spodniach w dość luźnych http://sporto.com.pl/p/93/1355/sobike-glacier-spodnie-rowerowe-bardzo-cieple-meskie-spodnie-dlugie-odziez-kolarstwo.html. Jak dobierzesz rozmiar odpowiednio do tego jak chcesz - będziesz mieć w miarę obcisłe albo będą wyglądać jak spodnie trekkingowe softshell.
alkor Napisano 7 Listopada 2014 Napisano 7 Listopada 2014 Endura Trekkit. To jest taki ich model docelowo bardziej cywilny.
Beder Napisano 7 Listopada 2014 Napisano 7 Listopada 2014 Cryvit trekkingowe z lidla Zapomniałem dodać, że w tych Cryvitach jeżdżę codziennie jesienią. W zakresie temperatur: -0-5 dodaję kalesony termoaktywne (oczywiście baletowe) - 5-10 na gołe nogi + grube trekkingowe skarpety pozdr, Ł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.