LifeIsGood Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Witam. Zastanawiam się nad wymianą moich Tektro HDC-300 na Shimano M446 lub M395. proszę o podpowiedź: 1)Które mają większą siłę hamowania? 2)Które mają lepszy stosunek możliwości do ceny? 3)Które z nich są bardziej opłacalne? Ważę ok 55 kg + rower 12kg planuję trochę dh pojeździć Ps. nie planuję wydawać majątku więc shimano Zee nie wchodzą w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Jazda w niższych temperaturach, np poniżej zera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LifeIsGood Napisano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Raczej nie lecz może sporadycznie się trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Wymiana nie warta zachodu , jeździłem na serwisie na rowerach z tymi trzema hamulcami i działanie jest zdecydowanie podobne . Kup sobie do tych Tektro poprostu lepsze klocki np RWD i tyle . Do DH w prawdziwym tego słowa znaczeniu żaden z tych hamulcóe sie nie nadaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LifeIsGood Napisano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Raczej do cross country niż downhill a jakie polecacie w podobnym przedziale.cenowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 4 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Najtańsze godne zainteresowania hamulce Shimano to M596 , M615 , od Avida Elixiry 7 w góre . W innym razie nie ma sensu interesować się zmianą tych tektro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LifeIsGood Napisano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 A wpadłem na pomysł: może tektro draco albo tektro orion? Co o nich sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziewan Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Drako są prawie ze identyczne co auriga comp,a że auriga comp mają nawet nawet opinie to i Draco złe nie będą, ale mi się wydaję że te hample co podał jasinski21444 były by najlepsze, sam mam auriga comp i az tak ich nie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 7 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2014 Bierz m615 albo wogóle nie zmieniaj nic tu się chyba nie da powiedziec mądrego. Chyba że są już zniszczone i stwierdzasz że nie potrzeba niż wyżej to kup 395 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi