Oktanek Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Witam! mam mozliwosc wzięcia udziału w wyscigu długości 14 km (wiem krótki ) trasa prowadzi po górskich drogach asfaltowych gdzie przeważają podjazdy...z tego co wiem jest jeden zjazd... jak sie przygotować do takiej trasy i jak rozłożyc siły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Przygotowanie zależy od tego ile masz jeszcze czasu do zawodów. A o rozkładaniu sił chyba nie ma co myśleć bo 14km się jedzie na 100% możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oktanek Napisano 11 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Przygotowanie zależy od tego ile masz jeszcze czasu do zawodów. czasu mam jeszcze 3 tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marix Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 interwały i podjazdy na czas:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Najlepiej jeździć cały czas po szosie, długie trasy i co jakiś czas taki odcinek 14km jak najszybszym tempem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 12 Lipca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Pokonuj codziennie trasę wyścigu żebyś znał ją jak własną kieszeń i wiedział, w którym momencie jak jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikeMac Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 jezdzij non stop 3 tygodnie tą trasą...bedziesz ją znał na wylot zartuje. Ja bym przejechal sie tą trasą kilka razy jak najszybciej porafię i wybralbym sie na wycieczkę po drogach asfaltowych do 100km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 19 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 dodam jeszcze że zafundowałbym sobie oponki slickowate i nie zapomniał przejrzec roweru przed startem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawciu Napisano 19 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Ja tak jak koledzy wczesniej - oponki sliki - kilka razy przejechac ta trasa - trenowac codziennie na szosie od ~20 do ~100km - podczas wysciugu dac z siebie wszystko, bo 14km to niewiele pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ombre Napisano 19 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 A ja mam do panow pytaneczko. Czy są jakies konkretne artykuly / poradniki, jak sie przygotowac na 100% do maratonu? Nie chodzi mi o tam jakies porady w stylu "trenuj i trenuj" tylko PELNY KONKRETNY ARTYKUŁ, znajdzie sie cos? Z gory dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 19 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Konkretnie to powie Tobie trener co masz zrobic jezeli zobaczy Ciebie na wlasne oczy + test wydolnosciowy. Inne metody to trenuj trenuj trenuj ubarwione o przykladowa diete, trening podzielony na baze, wytrzymalosc, szybkosc i interwal. W wiekoszosci gazet typu bikeboard i magazynrowerowy co jakis czas przewija sie takie cos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 19 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 Na wzrost wytrzymałości dobre są szybkie zmiany tempa. Czyli powolna jazda, sprint, powolna jazda, sprint itp. Tak gdzies wyczytalem, sprawdzilem na sobie i widac skutki :} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 20 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Moze zamiast dawac "dobre" rady zacznij od rozroznienia pojecia wytrzymalosc i interwal. To co proponujesz to jest wlasnie interwal na szosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławek Napisano 23 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Przede wszystkim przed wyścigiem sie dobrze rozgrzej. Bo moze sie zdarzyc tak ze nie zdazysz sie rozpedzic a bedzie juz koniec wyścigu. 14km na szosowym wyścigu to niecałe 20min.... Taki sprint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.