ACTIVIA Napisano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Raidona lecz z 2014r to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 (edytowane) Porównując xcr air i rock shox xc 32 tk solo air to co lepsze? Edytowane 6 Grudnia 2014 przez Green7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Zależy za ile za 400-500zł xc32, jeżeli nie znajdziesz go w takiej cenie to nie bierz. Z drugiej strony za 500 można poszukać rideona czasami sie trafiają, ostatnio na activii były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 W tej cenie to nie znajdę.Co by było sensownego do 1000zł z rock shoxa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Obawiam się ze nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Reba jest poza zasięgiem 1 tysiąca. Recona TK nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Nie sprawdzałem cen ostatnio ale u pepiczków chyba warto sie rozglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 A biorąc pod uwagę inne firmy to coś by było sensownego do 1000zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Warto było by już przejść pod oś 15mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Nie pytałem o oś, tylko o amortyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Ale piotrek dobrze gada bo więcej ciekawych rzeczy obecnie sie znajdzie na oś 15. do 1000zł spokojnie używki w dobrym stanie możesz szukać, z nowych ... no są ale obecnie to nie rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 (edytowane) Chyba jedno z drugim jest powiązane. Poza tym może by tak samemu coś poszukać a nie tylko wymagać odpowiedzi. Edytowane 7 Grudnia 2014 przez Puklus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Szukałem i ciężko coś sensownego znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Ale piotrek dobrze gada i chyba ma zawodowe powiązanie z Suntour'em wiec się z nim dogadaj co do jakiegoś Epicona i już. To sprzęt aż na wyrost na miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 7 Grudnia 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Z tego co wiem nie tylko z suntorem ale marzocchi także, wiec moze by tutaj przeszukać ofertę. Bombery może nigdy nie były demonami lekkości, ale jakością wykonania i pracy zawsze stały wysoko ( poza kilkoma nędznymi rocznikami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Puklus co do jakości wykonania nowych widelców Marzocchi - w 55 i innych z tą pomarańczową anodą wyciera się ona notorycznie i dość szybko zresztą także nie jest tak różowo jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2014 Były fajne modele w wyprzedaży Marzocchi Corsa LR 2014, lecz wszystko juz zeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 A jak jest ze sztywnością epiconów?Nie pytam o konkretny model tylko ogólnie po zwykłą oś QR9. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Przy 100mm jest OK. Pod lekkim rajderem 120mm jeszcze ogarniam. Ale 140mm na miękkiej osi to jest rozgotowane spaghetti. Do póki nie zaczyna się go używać do AM i nie wyciąga ponad 120mm to jest całkiem dobrze. Nic specjalnego nie mogłem mu zarzucic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 A sztywny jest podczas hamowania, czy nie chowa się minimalnie pod ramę?I jak jest z jego awaryjnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Z awaryjnością to na minus można zaliczyć niezbyt dobrej jakości uszczelki kurzowe (ustępują tym typu RS itp), ale ACTIVIA proponuje jakieś poprawione, nie wiem, nie miałem okazji testować. Poza tym nie różni się zbytnio od innych produktów bardziej "topowych" marek. Blokada działa jak należy, tłumienie powrotu na oleju 10W ma dość szeroki zakres, pokrętło "klika". Ja podczas hamowania nie zaobserwowałem takich rzeczy, ale jestem człowiekiem, a nie urządzeniem badawczym, więc może coś mi umknęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 A negatywna komora to jest powietrzna czy sprężynowa?Kilka osób pisało, że pękł im kartridż, czym to mogło być spowodowane, wjechaniem w dziurę z włączoną blokadą skoku czy czymś jeszcze?Jak jest z powłoką teflonową, czy się nie ściera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Negatywna sprężyna jest stalowa. Pęknięcie tłumika było spowodowane częściowo wadą fabryczną tych tłumików (od 2012 są poprawione), gdyż zaraz poniżej gwintu było przetoczenie, na którym wszystkie pękały. Anoda się nie ściera, ma opinię bardzo trwałej. Jak długo jeżdżę tak nie widziałem Epicona/Axona z uszkodzoną anodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Green7 Napisano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Czy jeżeli jest negatywna sprężyna to jest możliwość ustawienia twardości pod lekką osobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2014 Przy 60kg nie było problemu. Przy 55kg jest już średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi