Skocz do zawartości

[max 3500] MTB 27,5

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Radon trochę krótszy, mniej pochylona pozycja. Jak nie do ścigania to sądzę że Radon wygodniejszy.

lepszy mechanizm korbowy bo w systemie HII ze zintegrowaną grubą osią i łożyskami na zewnątrz

Piszą Ht II a do tego octalink - więc gdzie tu zintegrowana oś i zewnętrzne łożyska.

Napisano

w systemie Hollowtech II nie da się zrobić żeby oś była nie zintegrowana i łożyska nie były na zewnątrz, zresztą po zdjęciach widać że są i po opisie też

Mechanizm Korbowy  Shimano FC-M552, 24/32/42T 175 mm OCTALINK HOLLOWTECH II
suport     Shimano BB-51 EXTERNAL HOLLOWTECH

• Mod Team
Napisano

OCTALINK HOLLOWTECH II

Ht II to oś zintegrowana i drążone ramiona a octalink to octalink więc czegoś nie rozumiem.

No chyba że chodzi o sposób mocowania lewego ramienia.

Napisano

Kellys ma zdecydowanie lepszą korbę ale reszta jest po stronie Slade. W Torxie koła są pod własnym logiem Kellysa, slade ma koła firmowych komponentach.  Według mnie Kellys trochę słabiej się prezentuje od Slade 2.

• Mod Team
Napisano

Gdyby różnica tysiaka nie była bolesna to wheeler zdecydowanie. Mowa o tych dwóch z ostatniego posta, zakładając że mówimy o takim samym rozmiarze kół 27,5". Bo jeden 27,5 a drugi 26". Porównujesz 26" z 27,5" . 3700,- za 26"  to na dziś dużo.

Napisano

Focusa po postu nie warto ...  weź się chociaż wysil, i sprawź wyposażenie zanim coś wrzucisz ...

I tak ostatecznie kupi Romet'a z naklejką. 

Napisano · Ukryte przez Schwefel, 21 Listopada 2014 - Brak powodu
Ukryte przez Schwefel, 21 Listopada 2014 - Brak powodu

Na samym początku pisałem że ni ch.. się nie znam na osprzęcie rowerowym, a ty kolego @bobanr jak nie masz nic ciekawego do roboty to się ptakiem pobaw, a nie piszesz pierdoły żeby tylko napisać i zabłysnąć.

Napisano

Fakt , ale nie pomyślałem żeby na rozm opony spojrzeć bo przeważnie w opisie jest rozmiar koła i tylko te 26tki są takie ukryte, przypadek ? :)

Napisano

może nie to że aż tak ukrywają ale nie chwalą się tym tak jak tym że rower jest na kołach 27,5 czy 29

jak już się na jakiś zdecydujesz to napisz co wybrałeś i jakie wrażenia bo podobnych tematów jak twój jest coraz więcej i w sumie to przewijają się przez nie prawie te same rowery ........

Napisano · Ukryte przez Schwefel, 21 Listopada 2014 - Brak powodu
Ukryte przez Schwefel, 21 Listopada 2014 - Brak powodu

Na samym początku pisałem że ni ch.. się nie znam na osprzęcie rowerowym, a ty kolego @bobanr jak nie masz nic ciekawego do roboty to się ptakiem pobaw, a nie piszesz pierdoły żeby tylko napisać i zabłysnąć.

Kolego nie ośmieszaj się. Występujesz tutaj publicznie więc zważaj na to, co piszesz i wykaż się dojrzałością.

Dostajesz odpowiednie komentarze do każdej propozycji, a temat i dostępność modeli powoli się wyczerpuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...