GIANT84 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 (edytowane) Witam serdecznie, wczoraj miałem małą niespodzianke w lesie, było mokro i korzenie były śliskie, jechałem bardzo powoli i najechałem na wiekszą gałęź i koło poszło bokiem oczywiście lekko poleciałem na bok i się wyłożyłem praktycznie w miejscu przewróciłem się na bok. W efekcie nie wiem jakim cudem tak wysokiej klasy tarcza wygieła się w jednym miejscu i okropnie zaczełą ocierać, rozejżałem się do okoła i nie widziałem nic konkretnego co mogło by ją przekszywić, miałem większe gleby i było ok, i teraz pytanie czy jest sens ją prostować bo jest na pająku i boje się że peknie, skrzywienie jest na tyle duże że po wyciągnięciu klocków i tak tarcza obcierała o cały zacisk. Edytowane 1 Listopada 2014 przez GIANT84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Wygląda jakby skrzywiła się "blacha". Próbuj prostować, teraz tarcza i tak się do niczego nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Nadaje się już tylko do śmietnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Nadaje się już tylko do śmietnika. A nie ma maszyn do prostowania w serwisach rowerowych?? Wygląda jakby skrzywiła się "blacha" tak sam pająk jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 http://www.bitul.pl/Sklep/Produkty/8-Klucz-do-prostowania-tarcz-hamulcowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 http://www.bitul.pl/...rcz-hamulcowych THX lepiej faktycznie powalczyć niż od razu dać ją na straty 90zł na ulicy nie leży ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hanzo Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Ja prostuje za pomocą klucza nastawnego (angielskiego). http://pl.wikipedia.org/wiki/Klucz_nastawny#mediaviewer/File:Adjustable_wrench2.svg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Jeżeli pająk sie nie skrzywił to można to prostować, jaki będzie efekt końcowy nie wiem, ale można próbować. Ja tarcze centrowałem podkładkami pod śrubki, ale nie mam pojęcia jak by to było na tarczy na pająku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Tak wygiętej tarczy jeszcze nie widziałem (nie licząc powypadkowych rower vs samochód) Próbuj, ale moim zdaniem śmietnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Lepiej niech ktos powie jak to mozliwe hehehe przy ok 5km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 luudzie, wy śpicie na pieniądzach..? tylko byście wyrzucali, może wam podam adres i wysyłajcie do mnie, z chęcią wykorzystam wasze "śmieci"...przykręć do koła i prostuj, kluczem nastawnym, czy choćby ręką.. to nie aluminium by pękło, każdą tarcz idzie wyprostować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 A Ty masz za duzo do wydania na tabletki na uspokojenie? Mnie nie przeszkadza male ocieranie, ale akurat walka z ta tarcza to MOZE byc bezsensowna walka. Zauwazylem pare sugestii zeby probowac. Da sie wyprostowac - pytanie co kogo zadowala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 To ocieranie jest mocna na tyle ze ociera nawet bez klockow o caly zacisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 luudzie, wy śpicie na pieniądzach..? tylko byście wyrzucali, może wam podam adres i wysyłajcie do mnie, z chęcią wykorzystam wasze "śmieci"... przykręć do koła i prostuj, kluczem nastawnym, czy choćby ręką.. to nie aluminium by pękło, każdą tarcz idzie wyprostować... Jak masz takie doświadczenie to "poleć się" i wyprostuj. Podaj mu adres i odeślij wyprostowaną. Jaki to problem?? Zrobisz większe wrażenie niż ślepe utwierdzanie, że wszystko daje się wyprostować. Drugiego zdania nawet nie ma co komentować bo jedzie po prostu "analfabetyzmem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Oczywiscie wyslanie i zaplacenie nie stanowi problemu. Niestety w Koszalinie sa 3 sklepy i raczej watpie zeby ktos sprobowal. Bede wdzieczny jesli ktos by po pytal u siebie w miescie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Zaciski Shimano maja spory przeswit miedzy klockami a tarcza, wiec przy dobrym wietrze jest szansa ze nawet przy biciu tarcza nie bedzie ocierac. Probuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Ja bym to wyprostował ale najlepiej by było mieć także przednie koło lub sama piastę wtedy są większe szanse na powodzenie. Piasty niby wszystkie takie same mają być ale wiem ze nie do końca tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 1 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 W poniedzialek zobacze u siebie w sklepach co mi powiedza. Jaka cena bedzie ok? Bo nie chcem zostac oszukany. Mam jeszcze tarcze od tektro z fabrycznego zestawu wiec nie ma tragedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Ciężko powiedzieć, nowa ok 100zł kosztuje, jeżeli w 10-15 min to naprostuje to 20zł pewnie będzie optymalną kwotą. Sprawdź czy pająk nie ma bicia, bo jak ma nie ma sensu sie tym zajmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 2 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Pajak jest prosty. W poniedzialek wieczorem zdam relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Ok sytuacja wyglada tak jak się spodziewałem, w jednym serwisie niby by to zrobił za 20zł ale nie obiecuje że będzie idelnie proste, a jak zaczoł się zabierać za to w imadle to powiedziałem że chyba jednak zrobie sobie z tego zegarek No fachura jak nic, chyba faktycznie zrobie sobie z tego zegarek. Dzięki za wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Listopada 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 a jak zaczoł się zabierać za to w imadle A ty myślałeś ze co, siłą woli będzie ją prostował? poza tym zaczął sie pisze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GIANT84 Napisano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 A ty myślałeś ze co, siłą woli będzie ją prostował? poza tym zaczął sie pisze ... wydaje mi sie ze na kole powinien to robic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 no najlepiej by było na kole, ale wpierw znaczne gięcie można zrobić w imadle, a "kosmetykę"-dopracowanie prostoty tarczy już w kole i zacisku hamulcowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronina Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Niech autor prostuje,powodzenia. Efekt będzie taki że i tak kupi nową, i nie piszę tego ze złośliwości bo to nie jest lekkie bicie nadające się do wyprostowania . potem będą żale że zacisk obciera,że klocki nierówno starte...zastanówcie się trochę co doradzacie. Był dzwon,jest usterka ,będzie wydatek-trudno to pojąć? Dla mnie trup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi