lenoxs Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 chciałbym niedługo zmienić opony. Mam ramę dragstar, amor suntour xcr 120mm, koła duncon mx-8 i używam rower do dirtu, dualu i troche trików. Do mojej ramy i amora max wchodzi 2,6 (szerowkość opony), ale nie wiem czy aż tak szeroką się opłaca kupywać. Z jednej strony była by duża przyczepność a z drugiej jest cięższa i jak obręcz się mi skrzywi to pewnie będzie ocierać o ramę. Zastanawiam się nad rozmiarem 2,5 bo 2,3 jest jak dla mnie za wąska. I czy z taką oponą będzie można robić triki (np. kangórka) czy raczej ciężko będzie. I napiszcie mi za jaką firmą mam się oglądać (chciałem też kupić NINJA 26x2,6), ale jakieś z tańszych (żeby koszt jednej oponki nie przekroczył 50zł) A może kupić na przód 2,3 a na tył 2,5. Chętnie posłucham wszystkich wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 a może przód 2,5 tył 2.3 ? Chyba to przód powinien być szerszy. Jako że to opona kierunkowa w dualu przyda Ci sie szersza przy wchodzeniu w zakręty. Tył nie trzeba tak szerokiego, a po co obciążać niepotrzebnie rower. Ja śmigam na obu 3.35 i jest dobrze. Z takich do 50 to poszukaj kendy. http://www.rowerowy.com/opony_detki/kenda.html albo Schwalbe http://www.allegro.pl/item115038168_opona_...nowe_f_vat.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Im szersza guma z tyłu tym łatwiej robić kangurka. A ten Ninje bez rewelacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 w sume .... może tak, z opony sie wybijać. Ja tam nie wim. A te ninje to tak plastikowo wyglądają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 naprawde to Schwalbe jest dobre bo mi to wygląda na badziew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rad3k Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 bo to schwalbe to badziew ... wlasnie jednego wyrzucam bo po 2 miesiacach nie mam bierznika ... fakt ze nie w modelu Space ale FastFred. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fylyp Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 bo to schwalbe to badziew ... wlasnie jednego wyrzucam bo po 2 miesiacach nie mam bierznika ... fakt ze nie w modelu Space ale FastFred. po 2 miesiącach ? fajnie masz ... jak się zawsze hamuje tyłem blokując koło to opony później się szybko kończą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Schwalbe w miare miękkie są. Ale jeśli się nie blokuje na asfalcie, szutrze itp to posłużą długo. A na pewno jesli jezdzi sie głównie w terenie (w koncu do tego są te oponki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 18 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 a taki komplet dobrze by pasował do moich wymagań?? Przód - Opona KENDA KINETICS 2.35 FRONT Tył - OPONA INNOVA 26X2,50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 18 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Kinetics bardzo solidna oponka. Wolno się zużywa i tania w miare. O Innovie sie nie moge wypowiedziec bo tylko kumpel ma ale o innym bieżniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 19 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Lipca 2006 no kurde chciałbym jakies kendy najlepiej o rozmiarze 2,6 lub 2,5 ale nie mogę nigdzie znaleźć. w ogóle mało jest szerokich opon. Wiecie może gdzie są na sprzedanie takie (na necie)?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.