domin89 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 (edytowane) Jestem ciekawy jakie są wasze opinie na temat fulla 29 cali? Czy jest to za duże koło jak na fulla, czy moze jak ktos (tak jak ja) ma około 190 cm wzrostu i nie używa roweru do niewiadomo jakich ewolucji to może byc fajne rozwiązanie? I przy okazji jakie ramy polecacie do 3,5k z damperem nówka? Dodam że aktualnie mam Hardtaila 29er i jestem bardzo zadowolony. Pozdrawiam Edytowane 27 Października 2014 przez domin89 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Kłaniam, Zgłasza się zadowolony użyszkodnik rowery Whyte T129S. 120/120, Horst, obsługiwany przez Rebolca Solo Air i Monarcha RL. 179cm i 65kg. Jeżdżę niewysublimowanie i gdyby nie bezdetki nagminnie łapałbym kapucie. Rower kupiony i przebudowany pod siebie tylko i wyłącznie na górskie wyrypy. Na codzień mam singla i lekko spotforniałą przełajkę. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 IvanMTB post powyżej wraz ze zdjęciem profilowym wygląda mi na pewnego rodzaju deklarację odmienności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 27 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Fakt... W dzisiejszych czasach bardzo niefaszonistycznie i wyjątkowo odmiennie jest być zadeklarowanym heterykiem zatem zmylam przeciwnika swoim awatarem Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domin89 Napisano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Października 2014 (edytowane) Czyli to nie jest "troll" że masz fulla 29er i całkiem dobrze się sprawuje ? BTW: może zabrzmi to arogancko ale nigdy nie słyszałem o marce Whyte... Ale jak podejrzałem ten model... Ahhhhh... Piękny rower :] Edytowane 27 Października 2014 przez domin89 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inzblacha Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Użytkuję fulla na kole 29 cali i nie mogę narzekać, aczkolwiek nie mam porównania z 27,5. Sam się zastanawiam co jest lepsze. Do fulli 27,5 ładują o ok. 20mm więcej skoku. W 29 wychodzą z założenia, że większe koło zrekompensuje różnice skoku. ale czy na pewno? Wg mnie nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 190cm Jest 29 120/100 Będzie........29 160/155 Jeżdziłem kilka godzin na 27,5 150/150 - jest bardziej poręczny w ciasnych zakrętach przy dużym spadku i na wolnych bardzo trudnych kawałkach,gdzie się przydają umiejętności z trialu,których nie posiadam.W normalnej rąbance na 90% tras duże koło pozwala na więcej przy skromnych umiejętnościach. Podjazdy - bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 nigdy nie słyszałem o marce Whyte Owszem, istnieje http://whyte.bike/gb/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 29 nie jest za dużym kołem dla fulla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolo1 Napisano 12 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Od 3 lat użytkuję fule - 3 z nich były na kole 26 " , ostatni jest na 29 " . Skok w 29" rzeczywiście nie musi być duży ,bo duże koło lepiej pokonuje nierówności . Na 27.5 " nie jeżdziłem . Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi