mastachaz Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Witam6 tygodni temu kupiłem mojej kobitce taki oto rower. http://www.halfords.com/cycling/bikes/mountain-bikes/carrera-vulcan-mountain-bike-2011-2012-medium-18niedawno zauważyłem ze amortyzator ma duże luzy , wyglada jakby uszczelki byly dość miękietakże przy np zjeżdżaniu z chodnika czuć ze coś jest nie tak.czy jest to coś normalnego czy reklamować ? sprzedawca w sklepie twierdzi ze jest to normalne.wiem ze amortyzator jakiś super nie jest ale żeby luzy po ponad miesiącu.prosze o pomocMODEL: Suntour XCM-V3 rocznik 2011/2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 W tym widelcu to niestety nic niezwykłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Czyli nie reklamowac ? Bezpieczne jezdzic na tym ? Edytowane 24 Października 2014 przez mastachaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Moj zlapal luzy po dwoch tygodniach, tylko byl z rocznika 2009. Pozniej bylo juz tylko gorzej, bujalo nim na prawo i lewo, a potem cos sie urwalo w srodku i stukalo przy probie podbicia przedniego kola, to jest atrapa amortyzatora niestety. Reklamuj... albo poczekaj jak sie calkiem rozleci, lecz pewnie bedziesz musial oddac caly rower na reklamacje... w moim przypadku wheeler chcial, tylko sam amortyzator. Przy okazji moze poszukaj czegos lzejszego dla dziewczyny:p Edytowane 24 Października 2014 przez mariusz231 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Oddalem niby maja wymienic amortyzator Zona sama wybrala Edytowane 24 Października 2014 przez mastachaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jako serwis suntoura to powiem ci że to często będziesz miał te luzy. Tam są zwykłe tuleje plastikowe co nawet w nowych amorkach już te luzy występują Amortyzatora ci nie wymienią, jedynie tuleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Aha ok staram sie znalesc dobre rozwiazanie , bo oddalem rower wczoraj i niewiem czy sie klucic o wymiane czy dac spokoj , oczywiscie potem bedzie mi gozej cos zalatwic jak teraz ustapie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Wymienią raz, wymienią drugi, ale konstrukcji amortyzatora nie poprawią. Ten typ (XCM) tak ma i jedyną opcją, by posiadać widelec, który nie będzie co rusz łapał luzów, jest jego wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ok w takim razie go sprzedam a czy jezdzenie z takimi luzami jest bezpieczne ? Jest to dla mnie najwazniejsze Mozliwe ze zmienia na inny Czekam na telefon dzieki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Chcialbym zamknac temat , ponawiam pytanie cY jazda. Takimi luzami jest bezpieczna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bejker Napisano 26 Października 2014 Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Sam mam luzy w xcrze po 2 miesiącach. Nic nie zrobisz. Jeździć i wymienić na amortyzator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mastachaz Napisano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Dziekuje jak pisalem rower dla kobiety niechcial bym zeby cos sie jej stalo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi