Martin94 Napisano 23 Października 2014 Napisano 23 Października 2014 Witam, chciałbym kupić opryskiwacz rolniczy do mycia roweru ciągłbym strumieniem. Kiedy miszkałem na wsi używałem węża ogrodowego i mycie było łatwe i przyjemne. W mieście takiej możliwości nie ma, dlatego chcę sperawić sobie opryskiwacz. Moje pytanie brzmi jakie ciśnienie jest bezpieczne dla komponentów. Dziękuję z góry za odpowiedź.
Rocky98 Napisano 23 Października 2014 Napisano 23 Października 2014 http://www.forumrowerowe.org/topic/65474-mycie-myjkimyjnie-cisnieniowe-szkodza-rowerkom-czy-nie/ http://www.forumrowerowe.org/topic/148939-mycie-roweru-myjka-cisnieniowa-na-co-uwazac-podczas-mycia/
Mod Team michuuu Napisano 23 Października 2014 Mod Team Napisano 23 Października 2014 dlatego chcę sperawić sobie opryskiwacz Jeżeli to zwykły ogrodniczy opryskiwacz z ręczną pompką to jak chcesz odczytać jakie jest ciśnienie? No i to nie myjka ciśnieniowa więc bez paniki.
mklos1 Napisano 23 Października 2014 Napisano 23 Października 2014 @@Martin94, Ile fabryka dała, byle nie przystawiać bezpośrednio lancy do łożysk piast, suportu, sterów i pedałów.
Mod Team Maniak Napisano 23 Października 2014 Mod Team Napisano 23 Października 2014 Jakbyś nie mył to i tak potem trzeba wytrzeć żeby po wyschnięciu nie był ciapaty. Mycie roweru nigdy nie będzie jak wjazd samochodem na myjkę automatyczną. Pójście na skróty z myciem ciśnieniowym zwykle wyrównuje bilans czasowy na godzinach poświęconych wymianom łożysk, linek i pancerzy + koszty. (dot. myjek typu karcher) Taki opryskiwacz rolniczy powinien być na poziomie węża ogrodowego - wiele nie zrobi nawet jak przelecisz po piastach ale mimo wszystko lepiej tego unikać. Czasem zwykła gąbka jest najlepsza
Martin94 Napisano 24 Października 2014 Autor Napisano 24 Października 2014 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Co do odczytu ciśnienia to widziałem w Castoramie opryskiwacze z manometrem. Mam pytanie czy do lancy w takim opryskiwaczu da się kupić końcówkę prysznicową?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.