jeronimo1 Napisano 22 Października 2014 Napisano 22 Października 2014 Witam, mam problem z doborem wielkości ramy. Obecnie jeżdżę na kross hexagon v3, rozmiar 21 cali. Jest wygodny, ale jakby ciut za duży. (choć się przyzwyczaiłem) Moje wymiary to 187 cm wzrostu i długość wewnętrzej strony nogi to 86 cm. Mam okazję zmienić ramę (reszta osprzętu zostaje, w tym hamulce V brake) na ramę KTM Ultra Flite. I tu pojawia się problem, jaki rozmiar wybrać. W sklepie jest od ręki dostępny rozmiar 19 cali. 21 być może będzie, na zamówienie. Rama ta jako jedna z niewielu ma pivoty, na których mi zależy, nie mam potrzeby zmieniać hamulców. Jeżdżę raczej rekreacyjnie, od czasu do czasu szybciej na singletrackach w Świeradowie. około 20 % to asfalt, trasy dojazdowe. Mój roczny przebieg to około 2.500 km. Rama jest niestety "luzem", nie mam możłiwości przymierzenia się. Wymiana także nie wchodzi w grę, chyba że kupię jedną i drugą, a potem jedną sprzedam. Co wybrać, Waszym zdaniem z góry dzięki
Rulez Napisano 23 Października 2014 Napisano 23 Października 2014 Zgadza się, 19" to bardzo krótkarama jak na 187 cm, nie ma sensu jej kupować.
jeronimo1 Napisano 23 Października 2014 Autor Napisano 23 Października 2014 kurcze, tak myślałem... Trzeba będzie poczekac na sprowadzenie 21. Dzięki za pochmowanie moich zapędów w kierunku 19.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.