Wilku89 Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Normalnie mam rozmiar buta 43, ale gdzies slyszalem, ze jak sie kupuje buty spd shimano to nalezy brac u numer wiekszy, to prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manwojt Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Normalnie mam rozmiar buta 43, ale gdzies slyszalem, ze jak sie kupuje buty spd shimano to nalezy brac u numer wiekszy, to prawda? w porownaniu do innych butow (adidasy addidasa ) buty shimano w moim wypadku sa o nr wieksze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 najlepiej przymierz but. kupowanie "na oko" butow SPD nie jest dobrym pomyslem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 10 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 bialykom u mnie w miescie nie ma spd shimano. Manwojt tzn ze mam numer wieksze kupic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 radze przejechac sie do wiekszego miasta i przymierzyc. nie musisz ich tam kupowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Jeżeli już nie ma jak kupić to lepiej sprawdzić długość wkładki swoich butów i w shimano, a nie kupować poprzez dodawanie jednego numeru więcej. Warto też się upewnić czy sklep wymieni buty na inny rozmiar jeżeli nie będą pasowały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 10 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Mowia, ze jest mozliwosc wymianu buta na mniejszy lub wiekszy, jesli ow zamowiony nie bedzie pasował Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maras 79 Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Z reguły kupując buty Shimano, trzeba wybrać numer większy niż "cywilne" buty których się używa. Sprawdziło się to idealnie w moim przypadku, a buty nie są za duże. Ponadto najlepiej zmierzyć długość stopy i porównać to z wielkością wkładki podaną przez producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goly33 Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 na allegro czasami podaja rozmiar i do tego dlugosc w mm, z moich obserwacj wynika ze jesli normalne buty mam 43, to shimano spd beda o 3mm mniejsze, ale chyba spd powinny dobrze przylegac co nie wiec nie widze problemu pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker80JG Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Mam tak samo jak ty stope 43 i kupywałem buty shimano model M 225 i musiałm kupic rozmiar 44 bo w 43 nie mogłem wsadzic stopy heeh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.