xnx3000 Napisano 16 Września 2018 Udostępnij Napisano 16 Września 2018 12 godzin temu, lederfox34 napisał: spodenki bardzo się rozciagnely. Na pewno lepiej celowac w serię 900. Rozciąganie - utwierdziłem się, żeby przed ew. jazdą przymierzyć jednak jeszcze rozmiar mniejszy, może lepsze dopasowanie w kroku spowoduje lepsze ułożenie wkładki. Co do serii 900, to ciekawostka przyrodnicza, na którą natrafiłem przeglądając stronę marketu: Cytat Spodenki Road Racing 500 są mniej zabudowane i wykonane z materiałów, które zapewniają większą wygodę przy tym samym trzymaniu/przyleganiu. Na przykład górna część spodenek wykonana jest z bardzo rozciągliwej siateczki mesh v2 a ramiączka z bardzo wygodnego i delikatnego w dotyku materiału. Producent skupił się tutaj na swobodzie ruchów i jak największym odprowadzaniu ciepła. Spodenki road cycling 900 natomiast przeznaczone są dla osób lubiących troszkę wolniejszą jazdę, być może dalekie wycieczki w troszkę niższym tempie lub zakresie tętna. Są bardziej zabudowane a górne partie wykonane z siateczki mesh v1. Jest tak ponieważ podczas dłuższych podróży istnieje większe ryzyko zmiany warunków pogodowych i temperatury. Spodenki te zapewniają optymalną kontrolę ciepła. Reasumując w sporym ogóle : roadr500 do ścigania roadc900 do jazdy dystansowej/wycieczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 17 Września 2018 Udostępnij Napisano 17 Września 2018 W dniu 15.09.2018 o 23:52, xnx3000 napisał: Co prawda podejrzewam, że na siodełku rowerowym, pod wpływem ciężaru mego cielska, ułoży się i po dłuższej jeździe będzie ok, Owszem, "ułoży się" tak że się "uklepie" na płasko Seria 500 to najprostsze, gąbkowe wkładki, tak jak w ciuchach np. z Lidla. IMHO w Decu z rowerowych gaci to się bierze od 520/700 wzwyż, na niższe serie szkoda czasu i ambarasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnx3000 Napisano 17 Września 2018 Udostępnij Napisano 17 Września 2018 8 godzin temu, m0d napisał: Seria 500 to najprostsze, gąbkowe wkładki, tak jak w ciuchach np. z Lidla Dobra, chyba poczekam na spodziewany bon do Deca i zainwestuje w 700, bo tamtą wkładkę miałem w rękach i faktycznie robiła wrażenie. Dopytam jeszcze tylko o tę gąbkę - masz na myśli, że wszystkie gąbkowe nic nie warte, czy akurat te z Deca i Lidla? Pytam, bo używam czterech modeli spodenek z wkładkami "piankowymi" + zimowe Lidla i generalnie jestem do nich przyzwyczajony, nie czuję żadnego dyskomfortu, traktuje je raczej jako "pampers" na pot, niż "wyściółkę" siodełka. Wytrzymałość (grubość po sezonie/sezonach) różna tych czterech, ale część ciała umiejscowiona na siodełku nie narzeka, tylko piąta wkładka z Lidla zrobiła się faktycznie zupełnie płaska (w zasadzie, jakby jej nie było). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m0d Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Generalnie tak. Osobiście jeszcze nie spotkałem dobrej gąbki, to zawsze jest w najtańszych ciuchach nie bez powodu. Miałem Lidla, Deca, Berknera i bokserki z wkładką z 4F z gąbkami i tylko ta w 4F się nie ubiła, ale poza tym miała taką "konsystencję" jakby jej nie było U znajomych to samo. Wkładki w wyższych seriach Deca są jak dla mnie ok, po prostu działają. W Berknerze podobnie. Więcej nie sprawdzałem, bo nie mam potrzeby kupowania co chwila ciuchów na rower jeśli stare są nadal ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Czy ktoś wie, jaki to model Sunrace'a? https://www.decathlon.pl/kaseta-mtb-10-rz-11x36-id_8333196.html Podejrzewam, że CSMS1, ale jak ktoś to może potwierdzić, to poproszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati12358 Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 https://www.decathlon.pl/koszulka-termoaktywna-dugi-rkaw-dla-dorosych-kipsta-keepdry-500-id_8394146.html https://www.decathlon.pl/koszulka-900-id_8494767.html testował ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xnx3000 Napisano 2 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 W dniu 16.11.2018 o 15:55, mati12358 napisał: https://www.decathlon.pl/koszulka-termoaktywna-dugi-rkaw-dla-dorosych-kipsta-keepdry-500-id_8394146.html testował ktoś? Próbowałem na "sucho", nie w jeździe, potwierdzam opinie z ich strony - mało rozciągliwy materiał, czułem się źle, jak w zbroi, stąd brak jazd. Za to mam zapas keepdry 100 z krótkim rękawem i sobię chwalę, zarówno przy niskiej, jak i wysokiej temperaturze. Co ciekawe, w rozmiarze mniejszym niż 500 ubieram bez problemu, w 500 się meczyłem z naciągnięciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.