Dziubek Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 Zależy co kto od nich wymaga. Należy też brać pod uwagę cenę do jakości. Od zawsze używałem tylko Schwalbe (Rapid Rob, Racing Ralph (genialne, ale ta cena...), Smart Sam itp.). Później przesiadłem się na omawiane wyżej WG (z ich dętkami) i jedyne co mogę się doczepić to że na deszczu bywa różnie, ale tutaj większość opon ma problem. Jakiś czas temu miałem przebicie na dętce i oponie, "mleczko" z dętki zatkało mi błyskawicznie jedno i drugie. Spokojnie jeszcze jeździłem na tak "zabezpieczonej" oponie i dętce z 200 km, tyle że bez większych szaleństw jak na moje "zdolności". Pewnie bym nie wymieniał opony i dętki jeszcze długo ale jako że jeżdżę głównie po trasach typu las, kamienie i inne wertepy to nie sądzę aby opona długo dała radę w takim terenie. Druga sprawa że moje trasy są aktualnie w późnych godzinach wieczornych i nocą a wracać z buta z jakiegoś zadupkowia mi się o tej porze nie uśmiecha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 2 Października 2016 Udostępnij Napisano 2 Października 2016 zalewasz dętki mlekiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 Powitoł Wild Gripy też były, ale one nie zbierają takich pozytywnych opinii. W zestawie oprócz tych saguaro są jeszcze dwie dętki. Zbierają pozytywne opinie, tylko jest ich mniej. Ludzie chyba boją się spróbować czegoś innego niż ogólnie polecane Według mnie ciekawsza opona od saguaro: podobnie szybka na asfalcie (saguaro ciut szybsza) a zdecydowanie lepiej trzyma w terenie (szczególnie gdy mokro). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malinowy Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 no i to są konkretne odpowiedzi wynikające z doświadczenia. O coś takiego mi chodziło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 3 Października 2016 Udostępnij Napisano 3 Października 2016 zalewasz dętki mlekiem ? Nie. Chodziło mi o tą zieloną substancje co wypełniają dętki Michelin protek max. Źle się wyraziłem mówiąc mleczko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nognog Napisano 4 Października 2016 Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Jak ostatnio byłem w Decathlonie to ceny kurtek na ten sezon były dużo wyższe niż na stronie. Np. ta http://www.decathlon.pl/kurtka-na-rower-900-id_8369413.html kosztowała 399 a na stronie 239.W sklepie były złe ceny, czy teraz na stronie są złe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2016 Wszędzie mogą być poprawne. Ceny stacjonarne różnią się od internetowych to raz, a dwa ceny w Decathlonie zmieniają się w obu miejscach dość często. Także spore obniżki są jak najbardziej na porządku dziennym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supr_CK Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Fajna kurtka. Różnica w cenie kolosalna. Za 239 można kupić na końcówkach serii 520 z zeszłego roku. Tak więc za tą cenę to można brać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Ja mam właśnie tą 520 i jest genialna. Ale nie polecam zakładać gdy jest więcej niż 5-10 stopni, sauna się robi że hej w niej. Tyle że ja jeżdżę dość intensywnie i to też przekłada się na to jak człowiek się grzeje. Przy spokojnej jeździe nigdy nie testowałem więc się nie wypowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yassey Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Potwierdzam to co napisał kolega wyżej. Raz w niej w tym roku jechałem jak było 10-12 stopni i zdecydowanie za ciepło. Polecam się porozglądac po sklepach stacjonarnych, ja moją kupiłem za 140 zł gdy cena internetowa była 259 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareckik Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Mam pytanie odnośnie ochraniaczy na buty serii 300, które do kupienia są za 49.99 Kupiłem je na szybko, gdyby akurat były potrzebne w górach, ale jeszcze się zastanawiam, czy zostawiać, czy kupić coś lepszego. Pytanie, jak zachowują się przy deszczu? Zapewniają one jakąkolwiek ochronę przed deszczem, czy to raczej prowizorka i raczej się nie nastawiać na nic pozytywnego, poza wiatrochronem? W CR są do kupienia accenty za 79, które, jak wynika z opisu, przed deszczem powinny chronić. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felt100 Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Co warto nabyć z Deca na drugą warstwę odzieży na temperatury od 0 do minus 10 stopni? Wybieram się do Deca po trochę ciuchów trekingowych i właśnie po jakąś drugą warstwę między bieliznę termo a wiatrówkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yassey Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Być może są lepsze rozwiązania, na pewno droższe, ale mi polecono na tym forum https://www.decathlon.pl/polar-forclaz-20-mski-id_8351934.html i sprawdza się w roli drugiej warstwy bardzo dobrze w podanych przez Ciebie temperaturach. Przy -10 może wymagać cieplejszej bielizny, nie wiem bo przy tak niskich temperaturach nie miałem okazji jeździć. Mógłby być trochę dłuższy z tyłu, ale to nie jest typowo rowerowy krój. Za te pieniądze ja nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Przy -10 wątpię aby sprawdził się taki polarek. Ja do temp -10 (bez wiatru) używam koszulki termo / potówki z długim rękawem, na to kurtka/bluza 520 o której wspomniałem wyżej i wiatrówka. Dodatkowo oczywiście czapa. Dla mnie taki zestaw daje radę. Z drugiej strony pobaw się w kreta i poszukaj temat w zakresie dat od listopada 2015 i będziesz miał pogląd jak kto jeździ zimą. Z propozycji produktów które były wymieniane na pewno nie zmieniło się za wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mareckik Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 OK, odpowiedziałem sobie sam na pytanie co do ochraniaczy z Decathlonu. Wsadziłem je na dwie minuty pod strumień wody z kranu zalewając dość obficie i wewnętrzna strona jest idealnie sucha. Wydaje się, że powinny zdać egzamin przy w miarę normalnym deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 5 Października 2016 Udostępnij Napisano 5 Października 2016 Ciekawe jak z wytrzymałością. Ja w tym roku mam zamiar nowe ochraniacze Shimano przetestować po tym jak MIMO mi się poddały na ekspresach (zamki były wymieniane 2x aż w końcu przestało się opłacać to naprawianie - albo szwaczka do bani :/). Ale trzymam je, może znajdę jakąś sensowną kiedyś to będą w rezerwie czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 6 Października 2016 Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Z ochraniaczami od deszczu jest tak że ... i tak będziesz miał w butach mokro Albo z potu z powodu braku wentylacji ... Albo deszcz będzie na tyle mocny że wleje się do buta po nogach ... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamsyyo Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 http://www.decathlon.pl/spodnie-na-rower-dugie-z-szelkami-300-mskie-id_8282708.html Warto? Tylko do okazyjnych wypadów w zimę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 7 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Jak do okazyjnych to wolałbym dołożyć do lepszych letnich spodenek i do tego kupić jakieś niedrogie kalesony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akurat Napisano 8 Października 2016 Udostępnij Napisano 8 Października 2016 ja dziś kupiłem koszulkę "pod spód": http://www.decathlon.pl/koszulka-termoaktywna-dugi-rkaw-300--id_8343883.html cena atrakcyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yassey Napisano 8 Października 2016 Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Mam dwie sztuki tych termoaktywnych trzysetek z Deca. Drogie rzeczywiście nie są, ale płacić za nie więcej nie warto. Materiał z którego są zrobione jest miły w dotyku, a krój moim zdaniem bardzo dobry, chociaż opinie krążą różne. Dzisiaj w jednej chodziłem w pracy i było mi bardzo przyjemnie i cieplutko, jednak ich zalety kończą się podczas uprawiania aktywności fizycznej, bo chłoną wilgoć jak szmata i powodują przez to uczucie chłodu. W temperaturach 10-15 stopni w tej koszulce i wiatrówce na rowerze po kilkunastu minutach zaczyna się robić nieprzyjemnie, szcególnie przy mocniejszym wietrze. Przy spokojnym kręcenia i krótkich dystansach może się sprawdzić. Na pewno są lepsze niż te z Lidla w podobnej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drezyna Napisano 10 Października 2016 Udostępnij Napisano 10 Października 2016 http://www.decathlon.pl/kurtka-turystyczna-rain-cut-mska-id_8302397.html Pomarańczowy Rain Cut za 15 zł - dwa mniejsze rozmiary. Nie jest tak idealny i długi jak wersja rowerowa ale chociaż z kapturem. Ta kurtka ma dziwną rozmiarówkę, M/L przy moich 186 cm i sporych gabarytach jest luźna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 10 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2016 To dobrze wiedzieć. Wziąłem właśnie tą i obawiałem się czy wejdą pod nią z plecakiem/w kurtce zimowej ale widzę że nie będzie problemu. Kiedyś mierzyłem w sklepie ale to było dawno i nie prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 10 Października 2016 Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Dla mnie, że jest luźna to plus. Oczywiste jest, że na rower się nie nadaje. Zamawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 10 Października 2016 Udostępnij Napisano 10 Października 2016 J.w. One są obszerne, szerokie, ale to nic złego - przy zerowej oddychalności ceraty jest jakaś wentylacja. Generalnie jest to jeden z lepszych ciuchów w mojej szafie ołtdorowej, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.