c1ach Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Radzę uważać przy zakupie przez internet rękawiczek MTB 520: http://www.decathlon.pl/rkawiczki-na-rower-mtb-520-dugie-id_8296109.html Mój standardowy rozmiar to L (stare miałem również z Deca), a te rękawiczki mam XXL. Moje dłonie nie są jakieś ogromne, obawiam się że dla niektórych nie będzie w ogóle rozmiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Widziałem ostatnio w przecenienia krótkie spodenki 500 na szelkach za 90 zł. Warto je kupić czy lepiej celować w serię 700? 500 czyli zapewne mają czerwoną piankową wkładkę a nie niebieską żelową - jeśli tak to IMHO nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boxx Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 Czy ktoś z was kupował m520 z deca i mógłby potwierdzić, że to komplet z blokami - http://www.decathlon.pl/peday-zatrzaskowe-m-520-czarne-id_3169982.html chyba ciężko będzie kupić w lepszej cenie? w komplecie są bloki, kupowałem dwie pary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
provayder Napisano 5 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 500 czyli zapewne mają czerwoną piankową wkładkę a nie niebieską żelową - jeśli tak to IMHO nie warto. Dokładnie, wkładka pomarańczowa piankowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Ma ktoś coś do powiedzenia na temat termoaktywnej aerofit 720? https://www.decathlon.pl/koszulka-termoaktywna-dugi-rkaw-aerofit-700-id_8290487.html W sobotę z rana tak zmarzłem na rowerze, że po 80km nie mogłem do wieczora się ruszać, a akurat mam kartę podarunkową na 100zł do Deca. Miałem kupić bukłak, ale zdrowie chyba ważniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 To najlepsza koszulka w asortymencie. Niebieskie kupowałem po 90zł. Mam wersje z Turkey i Italy. Włoska jest lepsza w ogólnym odbiorze. Plecy są dziurawe, dlatego koszulka w zasadzie tylko pod rower. Ja bym brał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Problem z dostępnością lekki, mogę jedynie zamówić przez neta w ciemno XL, a przy mojej wadze 93kg i wzroście 180cm boję się, że w nią nie wejdę... waga spadła mocno ostatnio, ale chyba jeszcze nie na tyle... Nie wiem, czy ryzykować Wiem, że koszulki tego typu powinny być przylegające, ale na pewno wszystko ma swoje granice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 XL to będzie woreta. Ja z 85kg/176cm - 105cm w klatce brałem M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 No nie wiem, tę koszulkę mam 2XL i jest dobra (tylko wiadomo, nie jest przylegająca, bo nie takie jej zadanie). http://www.decathlon.pl/koszulka-krotki-rkaw-na-rower-mska-300-czarna-id_8237965.html Kurczaki, nie wiem teraz co zamawiać przez Ciebie Mają rozmiar L w Gdańsku... podjadę, przymierzę, i podejmę decyzję Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Ta termo aerofit powinna być maksymalnie dopasowana, bo ma odprowadzać pot. Bierz maksymalnie L bo jest bardzo elastyczna. W decathlonie każdy ciuch ma inną rozmiarówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sthEn Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 A kupiłem tę 720. Na miejscu jeszcze -10% było i ostatecznie 89zł L ciasnawa, ale i tak wygodna - no druga skóra Nie sądziłem, że to aż takie "lekkie" będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 XL by była workiem, a im bardziej ciasnawa tym lepiej będzie transportować pot od skóry. Zobaczysz jak spadną temperatury na jesień, że przy wysiłku nie będziesz czuć mokrego. Gdzie jest zrobiona - Italy czy Turkey? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Kupiłem wczoraj rękawiczki letnie 520 BTwina. O ile na łapie leżały super, wszystko mi odpowiada tak podczas jazdy moim zdaniem te klockowate poduszki nieco dziwnie leżą na gripach. W przerwie między klockami robi mi się fałda. Zobaczymy, może się przyzwyczaję a może będzie mi to cały czas dokuczało... No i rozmiarówka - nie mam wielkiej łapy a musiałem wziąć XL bo w L ciasno było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 https://www.decathlon.pl/koka-tacx-t4060-9-10-id_8030452.html Jak dla mnie absolutna rewelacja jeśli chodzi o relację cena - jakość. Kółeczka kosztują połowę tego czego życzą sobie najtańsze sklepy internetowe czyli trzydzieści zeta i dają nowe życie przerzutkom sh*tmano od SLX w dół. Precyzja działania mojej Deore M592 wzrosła drastycznie i to przy manetkach Alivio 430. Tak Alivio! Jedyny minus to kolor czyli szary zamiast czarnego który jest na stronie Deca, jednak ogólna jakość działania moim zdaniem w pełni to rekompensuje. Co do samego konceptu sh*tmano czyli kółka prowadzącego z zamierzonym luzem poprzecznym mam swoje przemyślenia poparte świeżą obserwacją empiryczną - jest to kompletnie bez sensu i zamula pracę całkiem przyzwoitych przerzutek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 Jedyny minus to kolor czyli szary zamiast czarnego który jest na stronie Deca Jak się uprzesz to jest powód do zwrotu, zdjęcie musi odzwierciedlać sprzedawany przedmiot. Pomijam fakt zwrotu który Decathlon robi bez problemu. Ale tak szczerze to szkoda odsyłać, biorąc pod uwagę cena jak tak popatrzyłem po sieci po ile one stoją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 https://www.decathlon.pl/koka-tacx-t4060-9-10-id_8030452.html Jak dla mnie absolutna rewelacja jeśli chodzi o relację cena - jakość. Kółeczka kosztują połowę tego czego życzą sobie najtańsze sklepy internetowe czyli trzydzieści zeta i dają nowe życie przerzutkom sh*tmano od SLX w dół! A XT już nie? Tak chwalicie, że też zamówiłem sobie komplet to xt786 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Jak się uprzesz to jest powód do zwrotu, zdjęcie musi odzwierciedlać sprzedawany przedmiot. Pomijam fakt zwrotu który Decathlon robi bez problemu. Ale tak szczerze to szkoda odsyłać, biorąc pod uwagę cena jak tak popatrzyłem po sieci po ile one stoją. Zanim je zamówiłem sprawdziłem je wcześniej na stronie Tacx'a dlatego kolor nie był dla mnie zaskoczeniem Ale szary nie wszystkim może pasować i od razu mogę powiedzieć że syfek z łańcucha jest o wiele bardziej widoczny niż na kółkach czarnych. Co w sumie nie powinno dziwić. @@chudeusz09, Nie mam XT zatem nie mogłem porównać różnic w działaniu pomiędzy Tacx'ami a kółkami fabrycznymi które są inne niż w niższych grupach. Zatem nie mogłem z czystym sumieniem zarekomendować takiej zmiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luklis Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Czy w tej cenie opłaca sie kupić http://www.decathlon.pl/spodnie-na-rower-dugie-z-szelkami-520-mskie-id_8343076.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yassey Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Zimowe długie spodnie z Decathlonu mają bardzo dziwną cechę, mianowicie membrana windstopera kończy się nad kolanem. Jak dla mnie to przekreśla te spodnie do użytku u zimie, bo akurat ten fragment nogi najboleśniej odczuwa skutki przewiania, o konsekwencjach tego nawet nie trzeba wspominać. Spodnie mogłyby się nadawać na nie tak zimne pory przejściowe, ale w takim razie po co membrana na udach? Jeśli chodzi o Decathlon to przymierzałem tam kilka modeli długich spodni zimowych i wszystkie były tak dziwnie zaprojektowane. Ja się nie zdecydowałem na zakup, dla mnie ciepło w kolana to warunek konieczny w zimne dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Jeżeli pytanie dotyczy ceny 239,99 zł ... to zdecydowanie NIE. W listopadzie zeszłego roku 700`tki z żelową wkładką wyrwałem za 99,99 ... Co do efektywności cieplnej zima ... w dojazdach do pracy w samych gaciach latam do okolicy 0 st ... gdy temperatura spada poniżej 0 dokładam dodatkową warstwę w postaci kaleson termoaktywnych. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Mam te gacie i zimą zakładam na nie dresy i jest ok, do -5 daje radę. Przy gorszych warunkach wspomagam się pantalonami hendersona (swoją drogą fajne są, polecam). Z nieoczekiwanym końcem membrany też wiem ale jak kolega wyżej nie odczuwam z tego powodu jakiegoś dyskomfortu. Co do ceny, moim zdaniem 150 to max co warto za nie dać. Czekanie aż skoczą na 100 zł może być długie. Decathlon zniża cenę w miarę braku rozmiaru (mniejszy wybór rozmiarówki = niższa cena). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luklis Napisano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Przy czym w tych spodniach poniżej powiedzmy 5 stop nie zamierzam jezdzić. No chyba ze macie cos do zaoferowania na długa nogę do kostki około 85 cm. BO te spodnie podobno sa na długą nogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Czy decathlon robi po koniec sezonu zwykle jakąś wyprzedaż kasków, czy nie bardzo jest na co liczyć? Kiedy u nich w ogóle pojawiają się jakieś wyprzedaże związane z rowerami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 29 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Cały rok są i na różny asortyment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Wczoraj kupiłem buty szosowe B'Twin 700 aerofit Dizajn Buty w kolorze biało-czarnym lub jak kto woli czarno-białym. Oba kolory matowe. Zastanawiałem się też m.in. nad Planet X 360 – moim zdaniem obie wersje kolorystyczne są ładniejsze ale te akurat mogłem przymierzyć. Wykonanie Tak prosto z półki prawie nie ma się do czego przyczepić. Prawie bo jednak są dwa mankamenty. Po pierwsze naklejka na podeszwie odkleja w okolicach pięty. Na obu butach. Czy ja tylko tak trafiłem tego nie wiem – zresztą zauważyłem dopiero w domu. Druga rzecz to metka. Naprawdę nie da się inaczej? Na języku są przecież dziurki wentylacyjne a tu taka wtopa. Wygląda jednak na to, że będzie się dało to odpruć. Buty nie waniajet i wyglądają na całkiem przewiewne. Rzepy są krótkie, nie to co w Sh a boa działa przyjemnie z tą tylko różnicą, że w prawym bucie linkę zaciskamy kręcąc w prawo a zwalniamy lekko przekręcając w lewo, w lewym na abarot. Zaś zarówno na pięcie jak i pod palcami są gumowe wstawki. Pierwsza jazda. Było świetnie. W stosunku do SPD czuć lepsze podparcie a buty, w przeciwieństwie do moich Sh m088 dobrze przylegają do stóp. Połączenie bloku z pedałem również dużo lepsze. Nie znaczy to jednak, że dzięki temu jak i karbonowej podeszwie poczułem jakiś magiczny transfer mocy znany z marketingowego bełkotu. Wentylacja jak dla mnie mogłaby być lepsza ale coś takiego to chyba można osiągnąć dopiero w butach do tri albo jeszcze lepiej w sandałach. Jednak nawet jak już wyszło słoneczko I przygrzało troszkę to nie czułem gorąca czy choćby dyskomfortu. Na pełną ocenę tego trzeba mi jednak pojeździć więcej niż 1,5-rej godziny. Czasu też potrzeba by powiedzieć coś o trwałości produktu. Jak na razie to zadarłem lekko białe na pięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.