Mod Team adamos Napisano 21 Sierpnia 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Otóż to. Źle zaprojektowany bubel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Dzięki ptachu . Mimo, że źle zaprojektowany to jednak w temperaturach poniżej zera da się latać . Byłem wczoraj w decathlonie i mierzyłem spodnie ale 700. Strasznie dziwna rozmiarówka i szycie. W okolicy jajek wkładka dziwnie sterczy i spodnie w ogóle nie przylegają do ciała. Trochę to dyskwalifikuje te spodnie. Co prawda w rozmiar L się wbiłem (192cm wzrostu, 92kg) i lepiej były dopasowane ale czułem się jak parówka . Ciekawe czy 900 mają tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptachu Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Najlepsze, że ja jakoś bez tego pełnego windstopera jeździłem i nie odczuwałem wielkiego dyskomfortu . Chociaż muszę się zastanowić jak dodatkowo ochronić kolana, bo rzeczywiście w dłuższej perspektywie może być z nimi nieciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Mimo, że źle zaprojektowany to jednak w temperaturach poniżej zera da się latać wszystko się da tylko kolan szkoda, skutki niekoniecznie muszą się pojawić od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Zgadzam się jak najbardziej. Na zimę poszukam trochę innych w takim razie. Model 700 pomimo podobnej "wady" chyba do jazdy w okolicach 5-10 stopni się nada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadar Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Ja jeżdżę w 900 i bardzo komfortowo mi się jeździło w przedziale 5-15 stopni. Tak jak pisałem w okolicy 0 też jeździłem ale z każdym stopniem mniej komfort mocno spadał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Ok, podziękował za informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Mam spodnie 700 i zmarzlem w nich raz - temperatura ok. 2 stopni, zimny wiatr i deszcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Prz, czy też zauważyłeś, że te 700 kiepsko przylegają do ciała w okolicach jajek ? Czy to ja jakieś trefne mierzyłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Dawno ich nie nosilem, ale chyba tak było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DawidK Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Ja mam te krótkie 700, są dla mnie wygodne, ale porównania nie mam, bo to 1 takie spodenki moje. Ale fakt też mi się wydaje, że wkładka trochę dziwnie leży. A i dziś przetestowałem rękawiczki 720, do tych z meridy co miałem lepsze są . Wygodniejsze i przede wszystkim dużo lepiej wykonane. I wygodnie się jechało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Strateg Napisano 22 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 http://www.decathlon.pl/koszulka-kapteren-trail-id_8312475.html Takiej szukałem z długim rękawem, żeby pasowała do mojej wiatrówki z odpinanymi rękawami. Cena promocyjna w sklepie stacjonarnym widniała 69,90 zł, ale niespodzianka na kasie, bo zaskoczony zapłaciłem tylko 49,90 zł. Wygląda nieźle, dobrze dopasowana (181 cm - pasuje M, ostatnią wziąłem, a zostały same S-ki) . Jeszcze nieprzetestowana, bo nie ma warunków. Przetestowane, więc może kogoś zainteresuje. Dzisiaj w temperaturze 12-14 stopni rano rewelka... ale nie solo . Najpierw wyjechałem bez wiatrówki, ale było zimno, więc wróciłem te 200 metrów do domu . Założyłem wiatrówkę "rono" z rękawami, po kilku-kilkunastu kilometrach została tylko kamizelka, bez rękawów. Idealny zestaw. Lepszy przewiew - zero potu, ani zimno, ani ciepło. Nie polecam w chłodniejsze dni bez wierzchniego nakrycia. Wydaje mi się, że samą koszulkę można założyć przy porannej jeździe w temperaturze 18-20 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vicher Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Szukam spodni na jesień-zima. Co myślicie o tych? Uzywa ich ktoś? http://www.decathlon.pl/legginsy-na-rower-mskie-500-xc-pomaraczowe-id_8315830.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Używałem w zeszłą zimę. Poniżej 5 stopni trzeba coś zakładać na wierzch bo zimno po nogach (chociaż jeździłem i przy -2, ale było zimno). Problemem są też marznące okolice jajek nawet przy tych +5 C. Do wygody nie mam zastrzeżeń, ale nie robiłem w nich więcej niż 40 km na raz. Do jakości też nie mogę się póki co przyczepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Ten model kompletnie się nie opłaca - za tyle samo dostaniesz spodnie 700 z windstopperem, pod warunkiem że rozmiar L lub większy: http://www.decathlon.pl/legginsy-na-rower-mskie-z-szelkami-700-czarne-id_8282699.html Kupujesz w zestawie z niebiesko-czarną bluzą łącznie za 209 zł, a następnie robisz zwrot bluzy w sklepie. Na fakturze taki zestaw jest rozbity na dwa produkty i można bez problemu jeden zwrócić (sam tak zrobiłem z zestawem na krótki rękaw, gdy koszulka okazała się za duża), wtedy za spodnie zapłacisz ok. 104 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vicher Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Maniak, dzięki za propozycje. Może i skusiłbym się na tą bluzę ale zostały 2XL, więc po zakupie musiałbym ja zwrócić, nie ma z tym problemów sklepie? Do ręki zwracają kasę? Chyba że ktoś może mi polecić inne spodnie w podobnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 24 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Ja robiłem w dokładnie taki sposób zwrot, jak zamówiłem koszulkę i spodenki w promocji, a koszulka okazała się za duża. Nie ma problemów (oczywiście o ile zrobisz to w ciągu miesiąca i nie zerwiesz metek). Zwrot na kartę. Możesz nawet zamówić kilka takich zestawów z różnymi rozmiarami spodni i oddać te niepasujące "Maniak" to tytuł forum przy określonej ilości postów a nie nick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 W temacie kompletu 700. Czy jeśli zamówię spodnie i bluzę w promocyjnej cenie przez internet, to będę mógł np wymienić samą bluzę na inny rozmiar w sklepie stacjonarnym bez dopłaty? Czy tylko zwroty przyjmują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Tylko zwrot, też tak próbowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 W Kraku bez problemu wymieniają w stacjonarnym jeśli tylko jest dostępne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prz Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 A to może zależy od sklepu, na Okęciu kazali robić zwrot, a potem normalnie wybrać i kupić od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Warto zrobić sobie kartę wtedy nie trzeba pamiętać o paragonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Dzięki. Zestaw już niedostępny więc po temacie. Jeśli chodzi o zwrot z kartą to zawsze wołają ode mnie paragon także nie wiem o co tu chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Z kartą nie trzeba paragonu i zwroty są dożywotnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 25 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 Jeśli chodzi o zwrot z kartą to zawsze wołają ode mnie paragon także nie wiem o co tu chodzi. to sprawdź może, czy w ogóle masz zakupione produkty na tej karcie (do sprawdzenia, na stronie deca), bo być może masz ponienabijane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.