DIYaudioPawelS Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 ale jaja - byly jeszcze w promocji a ja sie wahalem czy brac :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Właśnie wróciłem z mierzenia w stacjonarnym a tu taka niespodzianka. No szkoda, ale teraz chociaż znam rozmiarówkę długich ciuchów Deca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 No szkoda, ale teraz chociaż znam rozmiarówkę długich ciuchów Deca. napisz cosi jak wypadaly jakosciowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ciężko powiedzieć jak jakościowo po mierzeniu. Wyglądają dobrze. Nie wiem jak sprawdzają się te wąskie zamki z Deca bo takie trochę delikatne i mają plastikowe suwaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 a jak rozmiarowka w odniesieniu do ubran z lidla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ciężko mi powiedzieć. W Lidlu nie kupuję od lat, długiej bluzy nie miałem nigdy a do tego w międzyczasie słyszałem że rozmiarówka Lidla nieco się zmieniła także nie pomogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Panowie poradźcie co do jakiś tanich spodni z Decathlonu (co i w zimę nieźle izolują od wiatru) zakładanych na getry. Jeżdżę teraz w bojówkach ale tak nie chce za bardzo je katować rowerowo bo ładne są Bojówki na zimę są bardzo dobre. Używam ich ponad 10 lat. Mają tę zaletę, że pod spód można założyć dowolną ocieplinę od lekkiej bielizny termicznej po grube spodnie polarowe a i tak nie tracisz komfortu jazdy. Niestety spodnie w zimę się znacznie brudzą ale 3 sztuki rozwiązują sprawę estetyki.Polecam Podepne się trochę pod Honzika. Szukam czapki, ale typowo na rower. Nie "pod kask" gdyż w nim rzadko jeżdżę. Zakres temperatur 0-10C, poniżej raczej nie będę jeździć. Budżet max 50zl, im mniej tym lepiej, może być nawet za 10zl jak się nada Wiem że za tą cenę można kupić Brubecka z przesyłką, lecz z czerepem zawsze miałem problem i wolę przymierzyć przed zakupem. Wystarczająca jest cienka czapka polarowa w kombinacji z bufem. W zależności od temperatury bufa naciągasz mocniej na twarz tak jak golf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Właśnie myślałem by coś a'la bojówki wyhaczyć z Decathlonu - kiedyś widziałem w ich ofercie takie bojówki turystyczne. Cóż, tak jak mówisz - zawsze można kupić "roboczą" parę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rophoe Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Ładnie te koszulki za 30zł się wyprzedzały. Też od razu wziąłem dwie, z czego jedna dla znajomego. Były wcześniej niebieskie Mki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Właśnie myślałem by coś a'la bojówki wyhaczyć z Decathlonu - kiedyś widziałem w ich ofercie takie bojówki turystyczne. Mają kilka fajnych bojówek - na dziale turystycznym i myśliwskim, poniżej 60 złotych. Ja kupiłem ostatnio Solognac Steppe 300 Light za 20 złotych ale to bojówki typowo turystyczne - cienkie i lekkie. Tkanina wygląda na wytrzymałą więc w sumie można ich używać na getry ale wg. mnie są typowo do turystyki pieszej, na rowerze jak jest ciepło jeździ się w krótkich i jest to wygodniejsze, a idąc w teren czy w góry fajnie jest mieć długie spodnie nawet jak jest ciepło - i tu powinny się spisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogeyman Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Co do jakości, mam jedną bluzę z długim rękawem. Nie ma jej na stronie (kupiłem stacjonarnie) , nawet zbliżonej designem. Kupiona za coś koło 60, promo ze 100. Dość cienka, sprawdzała się w temp ok 15C z koszulka termo. Żadnych odstajacych nitek, zacinajacego się zamka itp. Jednym słowem, jestem zadowolony Odprowadzanie potu ogólnie ok, poza kieszenią gdyż niestety tam zawsze mokro. Wymiary też w normie, ciuchy noszę L i tutaj L też się sprawdziła (no może rękawy mogły by być z 2cm dłuższe). Z decathlona mam jeszcze rękawiczki z długimi palcami (też brak na www, promo z 70 na 30), dopiero raz użyte więc na razie nie skomentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudeusz09 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Ja ma pytanie, jak odnajdujecie takie promocje jak wczoraj? Są jakieś informacje o tym? Produkty są specjalnie oznaczone? Czy to częste akcje w decathlonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sosna119 Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Moim zdaniem na jakość w Decathlonie nie można narzekać. Mam stamtąd prawie wszystkie ubrania rowerowe i jak czytam, że komuś gacie się rozeszły na szwie albo wkładka się odpruła to się dziwię gdzie taki szajs sprzedają. Najtańsze gacie rowerowe za 35 zł (zwykłe, czarne z niebieską gąbkową wkładką) kupione chyba 3,5 roku temu do tej pory wyglądają jak nowe pomimo naprawdę wielu kilometrów - wysiedziała się tylko wkładka, ale za taką cenę to czego się spodziewać. Droższe gacie na szelkach (czerwona wkładka, promocja ze 149 zł na 49 zł) kupione 2 lata temu również nie pokazują oznak zużycia (poza wkładką oczywiście). Mam też bluzę (podobna do tej tylko inne kolory: http://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-mska-id_8314877.html) i jedyne co się trochę zniszczyło to materiał na łokciach - materiał trochę się zmechacił od nadmiernego szorowania w czasie prania (wszystko przez opieranie łokci o kierownicę na zjazdach - na białych rękawach zostawały trudne do odprania brudne ślady). Ktoś wyżej pytał o suwaki - jak dotąd nie miałem z nimi problemów. Oprócz tego mam z Deca jeszcze termoaktywną koszulkę (to z działu biegowego, bo rowerowe miały za krótkie rękawy), kurtkę przeciwwiatrową, kilka par skarpetek, koszulkę (z tej wystaje trochę nitek, ale kosztowała 30 zł), rękawiczki zimowe (wczorajszy zakup) i długie ocieplane spodnie na szelkach (wczoraj pierwszy raz w nich jeździłem więc jeszcze nic nie mogę o nich powiedzieć. Jedyne do czego można się przyczepić to cena. W cenie regularnej zakupy są średnio opłacalne, bo rzeczywiści czasem za podobne pieniądze można kupić coś lepszego u konkurencji. Ale w promocji można wyhaczyć fajne ciuchy za małe pieniądze - na przykład w Decathlon Reduta wiszą 2 pary spodenek na szelkach z najlepszą wkładką przecenione 220 -> 60 zł. Brałbym nawet dwie pary, ale został rozmiar S i za bardzo cisną w jajka. Potrzebuję M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 na przykład w Decathlon Reduta wiszą 2 pary spodenek na szelkach z najlepszą wkładką przecenione 220 -> 60 zł. Brałbym nawet dwie pary, ale został rozmiar S i za bardzo cisną w jajka. Potrzebuję M. a juz myslalem ze kupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Wsiorbałem dwie pary spodni turystycznych po 30 zł każda, obaczym jak się sprawują gdy dojdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapmen Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Których spodni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 24 Października 2014 Udostępnij Napisano 24 Października 2014 http://www.decathlon.pl/spodnie-turystyczne-mskie-arpenaz-100-zielone-id_8299840.html Te dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadar Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Witam, co myślicie o tych produktach: http://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-mska-id_8315368.html http://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-mska-id_8282711.html http://www.decathlon.pl/legginsy-na-rower-mskie-z-szelkami-id_8282699.html Bluzę i spodnie można zamówić w zestawie oszczędzając 89,99 zł. Generalnie szukam czegoś sensownego na zimę, tak do -5, max -10C (w niższych temperaturach nie planuje jeździć) i nie chce wydawać fortuny. Zaznaczam że nie posiadam nic co się nadaję do jazdy w temperaturze poniżej +10C (nie licząc polaru i bielizny termicznej) także muszę skompletować wszystko właściwie od razu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 w sobote jezdzilem po warszawie w poszukiwaniu spodni na rower na zime odwiedzilem rowniez decathlon za te pieniadze ubralbym sie w innym sklepie! chociaz fakt zelowej wkladki to spory plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadar Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 @DIYaudioPawelS no tak, tylko w Rzeszowie jest odrobinę... mniejszy wybór Czyli rozumiem że za 480 zł można kupić coś lepszego? Co do produktów B'TWIN - mam np. koszulkę z długim rękawem z serii XC i jestem bardzo zadowolony (a i wizualnie mi się podoba). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 mnie tam te spodnie nie zachwycily wybralem wg mnie lepsze stanteksy tornado. jedynie wkladka byla lepsza w decathlonie gory niestety nie ocenie bo nie skupialem sie na tym ale wymacalem te bluzy co byly niedawno w promocji. 30-60zl bym za to dal, 150zl juz nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietia79 Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Ja kupiłem kilka tyg. temu pierwsze szelkowce: http://www.decathlon.pl/legginsy-na-rower-mskie-z-szelkami-id_8282708.html dają radę prawie do zera, żałuję że tak późno się przekonałem, komfort cieplny w nerki - bezcenny A na pewno warty 79 zł. Kupiłem też bluzę: http://www.decathlon.pl/koszulka-dugi-rkaw-na-rower-mska-500--id_8314876.html Bluza daje radę tylko powyżej 10-13 stopni (pod spodem bielizna z długim rękawem i jakaś koszulka. Bardzo wygodna. Uwaga na rozmiary - całe życie nosiłem "L" z decathlonu a tu i przy legginsach i przy koszulce XL - aż sie zważyłem po zakupach, ale waga taka sama jak rok i dwa lata temu. Po prostu trzeba uważać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mapmen Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 co myślicie o tych produktach: http://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-mska-id_8315368.html http://www.decathlon.pl/bluza-na-rower-mska-id_8282711.html http://www.decathlon.pl/legginsy-na-rower-mskie-z-szelkami-id_8282699.html Bluzę i spodnie można zamówić w zestawie oszczędzając 89,99 zł. Generalnie szukam czegoś sensownego na zimę, tak do -5, max -10C (w niższych temperaturach nie planuje jeździć) i nie chce wydawać fortuny. Zaznaczam że nie posiadam nic co się nadaję do jazdy w temperaturze poniżej +10C (nie licząc polaru i bielizny termicznej) także muszę skompletować wszystko właściwie od razu ;/ 1 bluza ma do bani zarękawki 2 bluza dość specyficzny krój, wąziutka w barach i króciutkie rękawy 3. spodnie ok Obniżka o 90 zł tyłka nie urywa. Potrzebujesz też komina, kominiarki odpowiednich rękawic, skarpet merino, getrów jeśli chcesz jeździć w takich temperaturach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Venec Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Jeśli nie masz żadnych okularów to coś na ochronę oczu też by się zdało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neoeinz Napisano 27 Października 2014 Udostępnij Napisano 27 Października 2014 ja szukam jakiejś kurtały, bluzy przeciw wiatrowej. Pod spód mam zamiar ubrać polar o ten http://www.decathlon.pl/polar-turystyczny-na-zamek-mski-forclaz-200--id_8225499.html i koszulke termo. Coś polecacie, ale żeby nie zbankrutować. mam zamiar jezdzic do max -5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.