Semper Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Wiem ,ze tematow o kierownicach bylo multum ale zaden mi nie rozjasnil umyslu albo nie mowil o tym co chce Jako , ze na razie nie mam zadnej porzadnej kierownicy przyszedl czas na zakup . Jezdze na no-name 560mm i jednak trzeba z tym skonczyc Mam silnie sprecyzowane wymagania wiec takze mam juz swoje typy (oczywiscie jezeli ktos zaproponuje cos lepszego to czemu nie :] ) Chce jakas porzadna markowa kierownice i zastanaiwam sie nad nastepujacymi kijami : :arrow: Easton EA50 ~155zl 170gr :arrow: Race Face Evolve Flat ~127zl 150gr :arrow: RooX e-series MXC-Racing ~125zl 160gr :arrow: Ritchey Pro 5D ~129zl 140gr Najbardziej sklaniam sie za Race Face . Moze ktos jezdzil na nich i mi pomoze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 A dlaczego szukasz taki dziwnych kierownic? Ani one lekkie ani tanie... Tioga Taskforce 580mm waży 130g i kosztuje ok 100zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semper Napisano 10 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Niby tak , tylko ze nie chce miec kierownicy od producenta opon , taki maly rasizm Zreszta widzialem ladnie polamane kierownice tego typu na styku z rogami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub85 Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Stoję przed podobnym wyborem i po długich namysłach chyba wezmę ritcheya pro. Waży faktycznie 140 gram a na http://www.centrumrowerowe.pl można go kupić za 99 zł czyli taniej niż napisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semper Napisano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 No i dales mi duzo do myslenia bo w tym sklepie jest WCS za 159 zl :| Ma on 550mm ale co WCS to WCS . Kolejene problemy Chyba nie bede kombinowal i kupie WCSa bedzie pasowac do rogow tez WCS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 A moze KBIX Pro-race? waży katalogowo 145 g, cena ok 72,90 zł. Mozna uzywac z rogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Najbardziej sklaniam sie za Race Face . Moze ktos jezdzil na nich i mi pomoze ? Mam ten model Race Face (kupilem u Arnika). Jest bardzo ładna. Coz moge wiecej napisac o kierownicy ? Tak to wyglada: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub85 Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 No i dales mi duzo do myslenia bo w tym sklepie jest WCS za 159 zl :| Ma on 550mm ale co WCS to WCS . Kolejene problemy Chyba nie bede kombinowal i kupie WCSa bedzie pasowac do rogow tez WCS Jak uważasz, między wcs`em a pro jest zaledwie 10 gram różnicy a pro jest jednak o ten cm dłuższy. Jeśli Ci odpowiada 550 mm z rogami i masz kasę to czemu nie. Ja jednak wolę 560mm i 60 dych w kieszeni. Za tę różnicę można dołożyć do czegoś innego i zbić więcej gramów p.s a słyszeliście może coś o kierownicach smica? Mam już sztyce, mostek a niedługo kupię rogi więc byłby komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semper Napisano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Xsystoff : Naprawde ladnie sie prezentuje ten Race Face . Jakub85 : Przyjzalem sie i masz racje nie zauwarzylem , ze WCS ma tylko 55cm ;( Chyba najbardziej odchodzi mi ten Race Face teraz tylko znalesc najtanszy sklep Zna ktos jakis , gdzie jest taniej niz np u Arnika ? Na allegro nie ma ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub85 Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Mam jeszcze jeden pomysł Kojarzy ktoś tą firmę? http://www.allegro.pl/item114735775_rewela..._145_gram_.html .Bo ja pierwsze słysze. Jeśli waga się zgadza to naprawde niezła gratka za tę cenę. Proszę o jakieś opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 12 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Zna ktos jakis , gdzie jest taniej niz np u Arnika ? Na allegro nie ma ;p Ja bym bral u Arnika, pewny sklep i ponegocjowac mozna :wink: Do kiery dostajesz naklejke: Jeszcze cos skrobne Szukalem kierownicy do ~150 zł i wadze <160 gr i oprocz Tiogi, ktora dla mnie jest po prostu brzydka jakis rewelacyjnych ofert nie bylo. Za ~130 zł (cena z przesylka) masz firmowa kierownice (trzeba przyznac, ze Race Face renome ma), ktora jest bardzo ladna, dokladnie zrobiona, swietnie wyglada w rowerze i wazy ~155 gr (o ile pamietam, to moja waga pokazala 5 gr wiecej niz deklaruje producent). Chcialem tez do kompletu mostek, ale cena mnie powalila i na razie nie mam funduszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semper Napisano 17 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Thx za wiecej zdjec , kiera wyglada naprawde fajnie a ta naklejka kompletnie przechyla szale na jej strone Co do mostka to mam Boplighta o takiego : http://light-bike.com/forum/album_pic.php?pic_id=1282 Zdjecie z light-bike . Do 100zl nie ma nic lepszego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 7 Maja 2007 Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Odgrzebie temat bo w ramach walki z waga w rowerze zastanawiam sie nad kupnem kiery EA 70. Wiem ze sa lzejsze kierownice, ale z lekkim niedowierzaniem podchodze do kierownic aluminiowych wazacych tyle co karbonowe. Poza tym trzymam sie eastona (jak juz mostek i sztyca jest eastona to kiera do zestawu bedzie pasowac). W kazdym razie chodzi o gwarancje na nia. w Bike-Center mowia ze daja roczna gwarancje a Cyklour daje 5 lat. Swoja droga na stronce producenta pisza o 5 latach gwarancji... W Bike-Center kosztuje 149 a w Cykloturze 209 (obnizyli cene az o 20 zl). czy przejmowac sie ta gwarancja? Bo dziwne mi sie to po prostu wydaje, takaroznica na tym samym produkcie, a jednoczesnie zastanawia mnie az taka niska cena. Moze jestem za bardzo marudny i podejrzliwy ale lepiej dmuchac na zimne. Co o tym myslicie? A tu link: http://bike-center.home.pl/product_info.php?products_id=820 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.