Dudi353 Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Witajcie! Ostatnio przez przypadek wpadłem na stronę prodecenta ram rowerowych Mielec. Wyczytałem tam, że naprawiają, projektują i przerabiają ramy rowerowe z aluminium. Wpadłem wówczas na pomysł żeby wymienić tylny tròjkąt na krótszy, z cieńszych rurek i bez piwotòw. Moja rama to Accent Shannon 18". Czy spawanie nie spowoduje pokrzywienia ramy? Planowałem skròcić trójkąt z 440 na 415 mm i pozostawiCtć tylko mocowanie do hamulca tarczowego. Czy ktoś wie ile mogliby sobie zażyczyć za taką usługę? Miał ktoś z nimi do czynienia? Czy jakość ich usług jest zadowalająca? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam! p.s. jeśli to zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 A ta rama to jakiś unikat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keke Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Ręczne tworzenie rowerów to sztuka. Tego typu przeróbki wymagają fachowca z wieloletnim doświadczeniem, ja bym się bał że mi ktoś rower spie""oli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2014 nie, czemu? chciałbym ją skrócić żeby była zwinniejsza w ostrych zakrętach i lepiej tłumiła dzięki wycieniowanym rurkom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Lepiej tłumiła dzięki wycieniowanmym rurkom? naprawdę taką różnicę poczujesz, że żaden karbon nie podskoczy Ta przeróbka nie przejdzie, gwarantuję Ci to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Roweru jeszcze nie dokończyłem i chciałbym się jeszcze dowiedzieć czy różnica 20 - 25 mm w tylnym trójkącie jest w ogóle odczuwalna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 20 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Planowałem skròcić trójkąt z 440 na 415 mm i pozostawiCtć tylko mocowanie do hamulca tarczowego Sprawdziłeś,czy i jakie wejdzie koło z oponą? Co chcesz osiągnąć ? IMO taka przeróbka w tego typu ramie jest totalnie pozbawiona sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Może lepiej niech skraca, niż miał by coś wąchać... no chyba, że pomysł skracania jest następstwem wąchania ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2014 wyleczyliście mnie. dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas7 Napisano 21 Października 2014 Udostępnij Napisano 21 Października 2014 skróć, wszyscy zobaczymy jak Ci pójdzie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.