Lachusek Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Witam, jestem od niedawna na forum i chciałbym wiedzieć jaki amorek wsadzić do ramy bop iguana ? z góry dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 A może cokolwiek więcej? Do jakich zastosowań, jaki skok, ile masz na niego kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lachusek Napisano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2014 roweru używam do lekkiego downhillu/freeridu. Z tego co słyszałem do tej ramy jest max skok 160mm moge wydać ok 450-550 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 To raczej nic innego niż Bomber 55/Z1 czy Drop Off nie znajdziesz. Poszukaj na dh-zone jakiś opinii które tam roczniki są niby jakieś lepsze bo ja już nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 20 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2014 po pierwsze - co miałeś wcześniej w tej ramie i czy masz koło na sztywną oś po drugie - ile ważysz; po trzecie 450 - 500 zł to kwota ostateczna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lachusek Napisano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2014 1 nw co to sztywana oś 2 ok 60 kg 3 może do 600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Sztywna oś - http://bit.ly/1wfYKbr a jakie masz koła powinieneś wiedzieć. Za 600 można by szukać Bombera 66. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lachusek Napisano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2014 tylko czy będzie pasował do ramy ? Mam coś takiego (to zdj. nie moje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 9mm. Będzie lipa, pod to żadnego amorka do jazdy DH/FR nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Znaleźć znajdzie, ale będą to starocie. Np. Marzocchi Z1 FR. Ale i tak lepiej wymienić piastę na taką z osią 15 albo i 20 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lachusek Napisano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 20 Października 2014 ten by pasował? : http://olx.pl/oferta/marzocchi-dirt-jumper-dj3-wloski-amortyzator-po-serwisie-CID767-ID7tm3f.html#7ce3257f5d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 20 Października 2014 Udostępnij Napisano 20 Października 2014 100 mm skoku to za mało to raz, dwa że sprzedający wciska kit w opisie, IMO odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lachusek Napisano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2014 mam pytanie czy to prawda że ten amor ma tyle skoku i czy podejdzie do ramy bop iguana? http://olx.pl/oferta/marzocchi-bomber-z1-CID767-ID6J38p.html#a7d099e632 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 22 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2014 tak, to jest wideł który znany był z płynnej pracy dwie sprężyny w kąpieli olejowej plus asysta powietrzna w każdej komorze. Zapytaj sprzedawcę czy to jest wersja z regulowanym tłumieniem powrotu(czy na dole prawej goleni jest pokrętło do regulacji) i czy tłumienie działa.Dowiedz się więcej na temat serwisu - kiedy i co było robione, oraz najlepiej organoleptycznie sprawdź czy nie ma luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djzatorze Napisano 22 Października 2014 Udostępnij Napisano 22 Października 2014 Moim zdaniem podejdzie. Jest to Marzocchi Bomber Z1 Drop Off z 2007r. ewentualnie 2006. z wewnętrzną regulacją odbicia (IRA). Kąpiel olejowa z powietrznym naprężeniem wstępnym. 150 mm jak najbardziej były i z osią 9 mm. Mógłby być tańszy o stówkę, zwłaszcza że już po "sezonie". Edit: ups, nie zauważyłem że kolega wyżej mnie ubiegł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lachusek Napisano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2014 oki dzięki za odpowiedzi pozdrawiam zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 22 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Października 2014 a dano Ci władzę by tu zamykać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lachusek Napisano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2014 ja tam sie nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 23 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Października 2014 w takim razie to ja zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.