Skocz do zawartości
  • 0

Kross hexagon x5 (2014)

marny02

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś rower dostał nową ori felgę kross-a pod tarczę+hamulec hydrauliczny shimano z klockami metalicznymi+na próbę tarczę 160mm i lewą manetkę shimano acera sl-m310

Przed;

11b41tl.jpg

Po: Na jutro zostawiam sobie odkręcenie piwotów. Z pewnością są wkręcone na preparat zapobiegający samoczynnemu odkręceniu.

2w233gg.jpg

Kross haxygon x5 (2014)

Kross co?

Z pewnością są wkręcone na preparat zapobiegający samoczynnemu odkręceniu.

Nie lepiej założyć zaślepki? 

Fajnie że ma z tyłu starą przerzutkę Acera, mój z 2012 ma nową, to już nie to samo :/
Jaki amortyzator jest wstawiony?
Ładnie się prezentuje ;)

Kross co?

Już poprawiłem  :sweat:  Nie wiem jak to się stało :whistling:

Nie lepiej założyć zaślepki?

Można i tak ale chciałem się pozbyć niepotrzebnych wystających części. :unsure:

Fajnie że ma z tyłu starą przerzutkę Acera, mój z 2012 ma nową, to już nie to samo :/

W tylnej przerzutce jedyne co mi się nie podoba to usytuowanie linki. Jest w poziomie względem roweru i jadąc w deszczu cały syf jest pchany w linkę i pancerz. Co jakiś czas muszę czyścić pancerz z syfu.

Jaki amortyzator jest wstawiony?

RST Omega TNL

Ładnie się prezentuje ;)

Dzięki :) Pewnie jeszcze trochę się zmieni B)

Wcześniej jeździłem Hexagonem V6 z 2011 - nic przy nim nie zrobiłem przez 2,5 roku i 3200km (dętkę kleiłem - wypadek przy pracy :P ). Nigdy nie zawiódł. Jeździłbym dalej, ale ukradli. Teraz mam X6 z 2012 - po 1100km zaczyna wariować wszystko na raz - łańcuch się trochę pokrzywił, przerzutka nie wybiera dokładnie i trzeba poprawiać, przednia wydaje niepokojące dźwięki przy zmianie tarczy... Żałuję że mi V6 ukradli - niby rok różnicy a zupełnie inna jakość. 
Życzę bezawaryjnośći :)

Wcześniej jeździłem Hexagonem V6 z 2011 - nic przy nim nie zrobiłem przez 2,5 roku i 3200km (dętkę kleiłem - wypadek przy pracy :P ). Nigdy nie zawiódł. Jeździłbym dalej, ale ukradli. Teraz mam X6 z 2012 - po 1100km zaczyna wariować wszystko na raz - łańcuch się trochę pokrzywił, przerzutka nie wybiera dokładnie i trzeba poprawiać, przednia wydaje niepokojące dźwięki przy zmianie tarczy... Żałuję że mi V6 ukradli - niby rok różnicy a zupełnie inna jakość.

Przeglądając rowery na stronie kross-a zauważyłem czym nowszy rower tym ma gorszy osprzęt :ermm:  

Do ok 2500km nic nie robiłem. Standardowa zmiana klocków w v brake i opon. Na razie zdechła tylko kaseta(hg-41) i łańcuch+ten wstrętny syf w pancerzu linki. Jak bym miał na początku przyrząd do sprawdzania rozciągnięcia łańcucha to bym z pewnością nie zajechał kasety. Teraz kupiłem lepszą kasetę hg-51 i łańcuch sram pc-850. Jeżdżę na dwa łańcuchy. Co miesiąc czyszczenie kasety i zmiana łańcucha. Na razie rower przejechał jeden maraton mtb. Od czerwca br. mam nakręcone 3800km i złego słowa na niego nie powiem.

Robię małe przygotowania do kolejnego sezonu chcę odwiedzić kilka wielkopolskich maratonów :rolleyes:

Życzę bezawaryjnośći

Dzięki wzajemnie :)

Dziś dotarła kolejna paczuszka. Tarcza magura louise 180mm

Prysnąłem ją na czerwono :whistling:

2iijwom.jpg

Brak jeszcze adaptera ale musiałem ja założyć  :whistling:  Adapter będzie prawdopodobnie jutro i kolejne graty :D Przy okazji wykręciłem pivoty. Jutro zrobię zaślepki żeby mi syf nie leciał do otworów.

1zb82yq.jpg

Dziś przyszła paczuszka z gratami na nowy sezon.

Korba shimano Acera FC-M361 42-32-22

Kaseta shimano HG-41- 8  11-32 nie długo będzie 11-34

Łańcuch shimano UG51 na próbę. Do tej pory jeździłem na sram pc-850

1215vfm.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...