marny02 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Nazwa: Kross hexagon x5 (2014) Data dodania: 19 październik 2014 - 16:14 Zobacz rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marny02 Napisano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Dziś rower dostał nową ori felgę kross-a pod tarczę+hamulec hydrauliczny shimano z klockami metalicznymi+na próbę tarczę 160mm i lewą manetkę shimano acera sl-m310 Przed; Po: Na jutro zostawiam sobie odkręcenie piwotów. Z pewnością są wkręcone na preparat zapobiegający samoczynnemu odkręceniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek97 Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Kross haxygon x5 (2014) Kross co? Z pewnością są wkręcone na preparat zapobiegający samoczynnemu odkręceniu. Nie lepiej założyć zaślepki? Fajnie że ma z tyłu starą przerzutkę Acera, mój z 2012 ma nową, to już nie to samo :/Jaki amortyzator jest wstawiony?Ładnie się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marny02 Napisano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Kross co? Już poprawiłem Nie wiem jak to się stało Nie lepiej założyć zaślepki? Można i tak ale chciałem się pozbyć niepotrzebnych wystających części. Fajnie że ma z tyłu starą przerzutkę Acera, mój z 2012 ma nową, to już nie to samo :/ W tylnej przerzutce jedyne co mi się nie podoba to usytuowanie linki. Jest w poziomie względem roweru i jadąc w deszczu cały syf jest pchany w linkę i pancerz. Co jakiś czas muszę czyścić pancerz z syfu. Jaki amortyzator jest wstawiony? RST Omega TNL Ładnie się prezentuje Dzięki Pewnie jeszcze trochę się zmieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek97 Napisano 28 Października 2014 Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Wcześniej jeździłem Hexagonem V6 z 2011 - nic przy nim nie zrobiłem przez 2,5 roku i 3200km (dętkę kleiłem - wypadek przy pracy ). Nigdy nie zawiódł. Jeździłbym dalej, ale ukradli. Teraz mam X6 z 2012 - po 1100km zaczyna wariować wszystko na raz - łańcuch się trochę pokrzywił, przerzutka nie wybiera dokładnie i trzeba poprawiać, przednia wydaje niepokojące dźwięki przy zmianie tarczy... Żałuję że mi V6 ukradli - niby rok różnicy a zupełnie inna jakość. Życzę bezawaryjnośći Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marny02 Napisano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Wcześniej jeździłem Hexagonem V6 z 2011 - nic przy nim nie zrobiłem przez 2,5 roku i 3200km (dętkę kleiłem - wypadek przy pracy ). Nigdy nie zawiódł. Jeździłbym dalej, ale ukradli. Teraz mam X6 z 2012 - po 1100km zaczyna wariować wszystko na raz - łańcuch się trochę pokrzywił, przerzutka nie wybiera dokładnie i trzeba poprawiać, przednia wydaje niepokojące dźwięki przy zmianie tarczy... Żałuję że mi V6 ukradli - niby rok różnicy a zupełnie inna jakość. Przeglądając rowery na stronie kross-a zauważyłem czym nowszy rower tym ma gorszy osprzęt Do ok 2500km nic nie robiłem. Standardowa zmiana klocków w v brake i opon. Na razie zdechła tylko kaseta(hg-41) i łańcuch+ten wstrętny syf w pancerzu linki. Jak bym miał na początku przyrząd do sprawdzania rozciągnięcia łańcucha to bym z pewnością nie zajechał kasety. Teraz kupiłem lepszą kasetę hg-51 i łańcuch sram pc-850. Jeżdżę na dwa łańcuchy. Co miesiąc czyszczenie kasety i zmiana łańcucha. Na razie rower przejechał jeden maraton mtb. Od czerwca br. mam nakręcone 3800km i złego słowa na niego nie powiem. Robię małe przygotowania do kolejnego sezonu chcę odwiedzić kilka wielkopolskich maratonów Życzę bezawaryjnośći Dzięki wzajemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marny02 Napisano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Dziś dotarła kolejna paczuszka. Tarcza magura louise 180mm Prysnąłem ją na czerwono Brak jeszcze adaptera ale musiałem ja założyć Adapter będzie prawdopodobnie jutro i kolejne graty Przy okazji wykręciłem pivoty. Jutro zrobię zaślepki żeby mi syf nie leciał do otworów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marny02 Napisano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2014 Dziś rower dostał hamownik hydrauliczny shimano + koło z piastą pod hamulec i tarcze Shimano SM-RT51. Tarcza również pomalowana na czerwono Zaślepiłem otwory po pivotach w przednim amorku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marny02 Napisano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Dziś przyszła paczuszka z gratami na nowy sezon. Korba shimano Acera FC-M361 42-32-22 Kaseta shimano HG-41- 8 11-32 nie długo będzie 11-34 Łańcuch shimano UG51 na próbę. Do tej pory jeździłem na sram pc-850 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marny02 Napisano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Kolejne dwa prezenty. Mostek SATORI Limes-RL 110mm Mostek kross ważył 245g satori 141gr Sztyca RITCHEY 27,2 x 400mm, offset 25mm Sztyca kross 357g Ritchey 260g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
marny02
Nazwa: Kross hexagon x5 (2014)
Data dodania: 19 październik 2014 - 16:14
Zobacz rower
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.