Skocz do zawartości

[rower] Pierwszy rower MTB

NiceGuyEdie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym zacząć swoją przygodę z MTB, wcześniej coś jeździłem (składany rower HT do dirtu - po kontuzji służył jako streetówka) jednak nie były to jakieś wielkie odległości. Przeprowadziłem się ostatnio bliżej gór (Nowy Sącz) i spodobały mi się wypady w góry jednak mój stary rower nie bardzo daje rade modernizacja też raczej nie wchodzi w grę.

Jeżdżę raczej rekreacyjnie chociaż marzą mi się wyprawy All Mountain stąd mój wybór padł na fulla (chyba że są jakieś inne propozycje?). Mam 181 cm wzrostu 75 kg wagi budżet to około 10 000 PLN. Czy są jakieś propozycje w tym przedziale?

Chciałbym dodać że znalazłem ostatnio pewien rower tylko nie wiem czy warto się ładować w coś takiego:

http://allegro.pl/show_item.php?item=4704927589&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

Prosił bym o poradę czy w ogóle opłaca się iść w używany sprzęt?

Na co ewentualnie zwrócić uwagę kupując używany rower?

I czy macie jakieś propozycje co do modelu bym zmieścił się w tym budżecie?

W razie pytań lub gdyby brakowało jakichś informacji to chętnie umieszczę je pod tym postem lub będę go edytował. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...