Skocz do zawartości

[rower] Dirt do 2300 zł

Etus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dirtówka a koniecznie z przerzutką? Może być problem, w tej dyscyplinie raczej tylko singlespeed ma rację bytu. Z typowych dirtówek dobre są Dartmoor Two6Player i NS Metropolis. Jeżeli koniecznie musi być przerzutka to NS Clash. Zważ na to, że ramy dirtowe rzadko (nigdy?) mają haki przystosowane do montażu przerzutki.

Napisano

Najlepiej by było z przerzutką żeby nim nie tylko skakać ale też sobie pojeździć.Tylko nówka wchodzi w grę.Może składak ?Jakieś propozycje części z wyrobieniem się do 2300 zł?

Napisano

Najlepiej by było z przerzutką żeby nim nie tylko skakać ale też sobie pojeździć.Tylko nówka wchodzi w grę.Może składak ?Jakieś propozycje części z wyrobieniem się do 2300 zł?

Napisano

Przerzutka i napinacz lub zębatka NW w korbie i przerzutka ze sprzęgłem jest stosowana w dircie i freeridzie Epicon nie. I mam myśli prawdziwy freeride i dirt :D.

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Polecanie do skakania po dircie i okazjonalnych dodatkowych przejazdów tu-i-ówdzie szlakowo-górskiego olrandera jak Clash czu Shred to nie najlepszy pomysł. Hopy moga poprostu pokonać konstrukcję, a już na pewno amor 120-130mm to nie dirtowy skok...

Szacunek...

I.

• Mod Team
Napisano

Cóż... Nie bardzo zrozumiełeś moją podpowiedź...

To jest widelec do XC czyli Cross Country. W podskokach, dircie i innych ekstremalnych formach kolarstwa górskiego używanie takiego widelca to jak proszenie się o wejściówkę na chirurgię szczękową.

Nie, nie nada się.

Jak juz pisałęm Clash i Shred to nie są rowery dirtowe tylko ogólnego przeznaczenia rowery szlakowe o nieco mocniejszej konstrukcji.

Szacunek...

I.

Napisano

Drodzy współforumowicze, Autor tematu chce rower z przerzutką i amortyzatorem. Jest to dla mnie wyraźny sygnał, że jednak nie do końca potrzebuje rasowego roweru do dirtu. Dlatego poleciłem rowery które będą się nadawać zarówno do jazdy, jak i na niewielkie dirty. Dirtówka to zwykle stalowy singlespeed z niskim przekrokiem i siodełkiem 2 cm od opony; amortyzator jest zwykle bardzo twardy, pracujący słabo na małych nierównościach; generalnie królem komfortu taki rower nie jest. Jeżeli jednak się mylę i Autor rzeczywiście chce typowy rower dirt/street to powinien odpuścić przerzutkę i celować w sprężynowy amorek, np. Duro DJ.

• Mod Team
Napisano

Autor tematu WYRAŹNIE napisał jaki rower go interesuje.

A to że wiekszość dirtówek nie ma biegów nie oznacza że takowe bez nie istanieją wogóle.

Stara Kona Shred miała przerzutki, DMR Omen - pomimo że bardziej 4X-owy - ma przerzutkę, GT Bump, Yeti DJ i tak dalej...

Może się autor zadeklaruje bo inaczej będziemy dywagować i Qupa z tego wyjdzie :)

Szacunek...

I.

Napisano

Drodzy współforumowicze, Autor tematu chce rower z przerzutką i amortyzatorem. Jest to dla mnie wyraźny sygnał, że jednak nie do końca potrzebuje rasowego roweru do dirtu. Dlatego poleciłem rowery które będą się nadawać zarówno do jazdy, jak i na niewielkie dirty. Dirtówka to zwykle stalowy singlespeed z niskim przekrokiem i siodełkiem 2 cm od opony; amortyzator jest zwykle bardzo twardy, pracujący słabo na małych nierównościach; generalnie królem komfortu taki rower nie jest. Jeżeli jednak się mylę i Autor rzeczywiście chce typowy rower dirt/street to powinien odpuścić przerzutkę i celować w sprężynowy amorek, np. Duro DJ.

I oto mi chodziło chyba kupie clasha 3 z duro.Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...