hpolski010 Napisano 18 Października 2014 Napisano 18 Października 2014 Hej! Co sądzicie o tych pedałach? Warto je kupić? Aktualnie używam Shimano M505 i doprowadzają mnie do stanów nerwicowych. :/ Nie dość, że nie sposób ustawić bloków tak, żeby nie bolały kolana, to jeszcze same się odkręcają. Na dodatek, bardzo łatwo zbierają wszelakie błoto i inne dziadostwo. Słyszałem, że Cranki mają większy luz, przez co nie ma problemów z kolanami. A Wy co uważacie?
jasinski21444 Napisano 18 Października 2014 Napisano 18 Października 2014 Nie warto . Awaryjne padło . Kup Time . A co do odkręcania to odkręcają ci sie od korby ? Dokręcasz widocznie zbyt słabo
tobo Napisano 18 Października 2014 Napisano 18 Października 2014 Ja proponowalbym w miare mozliwosci sprobowac jazdy w nich, bo - robilem w sumie dwa podejscia - wpiecie i wypiecie moze okazac sie dla tego albo innego uzytkownika uciazliwe.
hpolski010 Napisano 19 Października 2014 Autor Napisano 19 Października 2014 <p>@jasinski, odkręcają się bloki, nie pedały. A jak z ustawianiem bloków? Łatwiej, niż w Shimano? Głównie na tym mi zależy, bo kiepski ze mnie bike fitter. A właśnie, mówisz o Time do zjazdów i enduro? Tych z platformą? </p>
jasinski21444 Napisano 19 Października 2014 Napisano 19 Października 2014 W takim razie dokręć mocniej bloki , miałem shimano kiedyś i nigdy nie było z tym problemu. Time ? Dowolny model MX lub Alium jeśli niechcesz wozić 500g kowadła w rowerze . Akurat Aliumy katuję drugi lub trzeci sezon , najpierw w xc a od dłuższego czasu w enduro . Farba z nich zeszła ale poza tym trzymają sie dzielnie i wiem że do shimano już nie wrócę . Duża platforma jak w Time Z nie ma sensu jeśli masz plastikowe buty typu M077 , M088 a nie coś typu AM45 czy 5.10 gdyż podparcia to i tak nie zwiększy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.