Skocz do zawartości

[siodło]brooks b17 czi b17 narrow

zawoduwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mrnobody napisz coś więcej o B17 Imperial. Mam kierownicę dużo niżej niż siodełko i nie wiem,czy wziąć wersję z otworem. Tu zdjęcie roweru. Może polecili byście inny model Brooksa ?

cd0661a7fbe49a3fb6b02d7eb55702a6.jpg

• 1 miesiąc temu...
Napisano

cześć!!! z taką pozycją to sądze, ze b 17 narrow będzie problem, bo po prostu tyłek będzie Ci notorycznie spadał :/

Im więcej kilometrów robie tym coraz wygodniej mi się siedzi, ale jeszcze nie "dotarłem" tego siodła.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Od dwóch wyjazdów testuję b17 imperial narrow i po pierwszej jeździe dupy nie urywało. Tzn, uwierało w jednym miejscu na tyłku (40km). Dzisiaj zrobiłem +70km i czekałem, aż coś zacznie się dziać w kwestii dyskomfortu, jednak szok. Moja rzyć miała się w 100% dobrze. Na siodełku zauważyłem delikatne ślady kości. Co do śliskości, to na początku jeździłem jak po lodzie. Dzisiaj już było super i nie było takiego problemu tańcowania na siodle.

Napisano

Kolego , czy B67 nadaje się do pozycji tułowia  z pochyleniem około 45 stopni i jazdy na dłuższych dystansach np.100km dziennie ?

Mam innego brooksa (b67), ale na podstawie swojego doświadczenia i innej osoby, która miała ten sam problem potwierdzam, że na początku siodełko było bardzo śliskie, ale po kilku chyba tygodniach już było w porządku. Warto poczekać i się przemęczyć. To specyficzne siodełka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...