jobba Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Witam, czy może ktoś z kolegów orientuje się czy olej 15wt można zastąpić 5wt? Według strony Rock Shox`a mój Sid potrzebuje 106 ml. oleju 5 wt, i tylko 10 ml. oleju 15 wt. Mam jeszcze trochę oleju 7,5 wt. od Motorex`a, może on będzie trochę lepszy w zastąpieniu 5 wt. pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Zamiana 5 na 15 nie ma najmniejszego sensu, to bardzo zły pomysł ... całkowicie popsuje pracę tłumika ... będzie zamulony i to strasznie ... 7,5 wt możesz spróbować ... jednak musisz się też przygotować na zmianę charakterystyki tłumika ... tłumienie będzie mocniejsze. Tak czy siak warto zaopatrzyć się w odpowiedni olej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Chyba go nie zrozumiałeś on mówi o olej udo goleni dolnych a nie do tłumika. Można zastąpić jak sie nie ma innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 18 Października 2014 Udostępnij Napisano 18 Października 2014 (edytowane) ................ (tu było brzydkie słowo) Najbardziej utkwiła mi w pamięci ostatnia linijka gdzie kolega zastępuje 5wt . Edytowane 19 Października 2014 przez mrmorty nie przeklinamy, nawet w językach zagranicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2014 (edytowane) Wiec ten gestniejszy olej 15 wt. jest tylko do smarowania goleni dolnych? I praca widelca się nie zmieni? I czy się nie mylę ze olej dla Roxk Shox dostarcza Motorex? Acha, pomyliłem się kurde w ostatniej linijce, i miało tam na końcu być 15 wt. zamiast 5 wt. Edytowane 19 Października 2014 przez jobba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 I czy się nie mylę ze olej dla Roxk Shox dostarcza Motorex? Chyba jednak nie. Z zasłyszanych opinii, wynika, że olej Motorexa jest gęstszy niż ten sam olej RS Motorex 2,5W = Rock Shox 5W Motorex 5W = Rock Shox 7,5WPoza tym nie ma żadnej różnicy. Motorex jest bardzo dobrym olejem i w niczym nie ustępuje Rock Shox, który tak naprawdę jest olejem Torco RFF:RS 2.5 = Torco RFF 5 RS 5 = Torco RFF 7 RS 10 = Torco RFF 15RS 15 = Torco RFF 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jobba Napisano 19 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Ok, wielkie dzięki. Wezmę Motorex`a, bo jest dostępny w lokalnym sklepie motocyklowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Stosowałem przez lata Motorexa i w tym roku przeszedłem na olej RS. Różnicy nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 19 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Olej w golenie słuzy tylko do smarowania i nie ma za bardzo wpływu na prace widelca. Znaczy jego brak pogorszy pracę ale róznice miedzy 5 a 15 sa na tyle minimalne ze na pewno tego nie odczujesz, co innego do tłumika, to odczujesz po pierwszych metrach i tam musi być 5w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi