karmi7 Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 CześćStoję przed dylematem, jaki rower do ciężkich poruczeń postawić u siebie w garażu. Ma służyć do turystyki po górach (głownie Beskid Śląski/Żywiecki), wypadów na Rychleby i sporadycznych wypadów (celowo nie pisze wyścigów, bo na razie cieszy samo przejechanie trasy bez uszczerbku na zdrowiu) na imprezy enduro. Na Treku siedziałem, rozmiarówka mi pasuje (Mka przy 170cm wzrostu), ale rundka po chodniku koło sklepu to mało miarodajny test. O Canyonie wiem tyle co nic - wszędzie zachwycają się wersją na średnich kołach, o wielkiej kiszce w zasadzie cisza. Jeśli macie doświadczenie z tymi modelami, dajcie znać co o nich sądzicie.pozdrawiamkarmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zienio Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Hejka Sam sie zastanawiam nad spectralem 29, testowałem 2 godzinki rowerek u kolegi z forum. Moim zdaniem świetna maszyna. W terenie mozna spokojnie lecieć piecem 29 i oponki 2.4 pozwalają na sporo jak cos pisz priwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saxontychy Napisano 23 Października 2014 Udostępnij Napisano 23 Października 2014 spectrala mam ja do tychów masz 15 minut rozmiar L wrazenia z jazdy super co do treka to dla wieczystej gwarancji ramy nie warto dokładać kilka tysiaków sam zastanawiałem sie nad fuel ex7 2014 ale naped deore za 11000 smiech na sali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karmi7 Napisano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Powiedzmy, że różnica w cenie nie stanowi tu problemu. Treka mogę mieć za podobne pieniądze co Canyona. Z chęcią przymierzę Twoję Lkę, ale przy moich 170cm to będzie pewnie trochę zabawnie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saxontychy Napisano 25 Października 2014 Udostępnij Napisano 25 Października 2014 sztyca w dół i pojedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Placek Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 Karmi Wybrałeś temat ? Przyznaję że mam bardzo podobny dylemat i po analizie geo/osprzet zostały mi te dwa włąsnie rowery. Trek wygląda obłędnie a do tego można w niego wsadzić 150mm amora, Canyon powala osprzętem ale jest o 10mm niżej zawieszony z przodu jak i z tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 9 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2014 sztyca w dół i pojedziesz Wulgarnie zapytam....a co z jajami ? L -814 , XL - 847 mm przekroku.....DUŻO. Jak jest naprawdę ? Odrzuciłem ten rower właśnie ze względu na przekrok,co z tego,że osprzęt cacy jak rama do d.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saxontychy Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 ja mam 86cm w jajcach i doszedłem do wniosku że XL młgłby mnie trochę boleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 Czyli nawet L jest wysoki jak w tabelce na stronie Canyona,łudziłem się,że to błąd..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Placek Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 saxon Zakłądam że masz z przodu 130mm, uskuteczniałeś może jakieś enduro-jakąs bardziej ostrą jazde z dropami itp? Interesuje mnie czy te cyfry w zawieszeniu mogą konkurować z zawiechami Tallboya LT lub Treka Remedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saxontychy Napisano 10 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2014 L jest wysoka ale nie odczuwam tego Co do porównania z trekiem to ci nie pomogę był u mnie znajomy z forum i skakał lekko na nim ja osobiście jestem za ciężki żeby go katować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zienio Napisano 11 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Potwierdzam słowa kolegi. Byłem śmigałem, skakałem. Spectral 29 świetnie się sprawdza w terenie, w dół leci jak rakieta W terenie były niestety ze 3-4 hopy i troche zjazdów, ale i to wystarczyło na wyczucie bajka. Prowadzi się mega stabilnie i bardzo łatwo go poderwać do lotu, zero problemów z brakiem zwrotności. Jakie to niby mają 29. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karmi7 Napisano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Dziekuję za wasze opinie. Dzięki saksontychy za możliwość przymierzenia się do roweru. Canyon niestety odpadł ze względu na za mały dla mnie przekrok. Skończyło się na specu stumpjuperze, co zresztą już widac w wątku "poka swoje 29". pozdrawiam karmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi