Gość goldie Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Siemanko, Mam Ghosta EBS1 z założonymi fabrycznie SRR 26*2,25. Mam jednak wrażenie że coś nie gra z tymi oponami - przednią oponę założona mam bieżnikiem do przodu - czubkiem bieżnika do przodu. Tylna natomiast założona jest tym czubkiem do tyłu - tak ma być ? W sklepie w którym kupilem rower powiedzieli że to opona kierunkowa i tak ma być. Nie wiem czy mają znaczenia te "naklejki" zwane inaczej "napisami" na ktorych jest rozmiar opony, nie wiem czy one maja byc widoczne z 1 strony roweru czy jedna z jednej a druga z drugiej. Mam nadzieje ze nie namieszalem za bardzo i ktos mi pomoze. POzdrawiam, Maciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fryta Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Przypominam o zasadach pisania nowych tematów ! http://forumrowerowe.jgc.pl/Zasady-Pisania...atow-t9018.html brak - [opony] Następnym razem padnie ostrzeżenie :021: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość goldie Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 oczywiscie, przepraszam, to się nie powtórzy aha i dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 wg mnie jesli nie ma kierunku (tzn tej strzałki okreslajacej kierunek jazdy) to powinna być tak jak z przodu. mam na mysli ze jesli opona ma bieznik w jakieś "dzióbki czy trójkąciki" to węższą stroną bierznika do przodu. spójrz na moj podpis na opone - takc powinno być prawidłowo założone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość goldie Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 o na oponach mam tak: <== rear front ==> <== front rear ==> i jak to rozumieć, może ktoś kto ma RR napisze coś w tym temacie ??? a patrząc na Twoje zdjęcie to ja mam tak: przód tak jak Ty - dziubki do przodu - tył odwrotnie - dziubki do tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Opony kierunkowe zaklada sie na tyle bierznikiem przeciwnie do kierunku jazdy...czyli zalozone masz je prawidlowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość goldie Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 RafalB - jestes pewien ze ten model opon jest kierunkowy i że rzeczywiscie dobrze mam założone ? Wiesz tak pytam bo ja może naplotłem z tą kierunkowością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kogatt Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 witam tu rada producenta: schwalbe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość goldie Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 czyli mam dobrze założone dzięki za pomoc, pzdr600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DaRochee Napisano 27 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 goldie masz je dobrze założone, w fabrycznym Krossie Level6 one są tak samo założone i tak jest prawidłowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.