Skocz do zawartości

[Opony] Generalna wymiana sprzętu.

igrek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry ;))

Z racji, że to mój pierwszy post - chciałbym serdecznie Was powitać oraz poprosić o pomoc w sprawie zakupów. Jako iż jestem naprawdę amatorem w temacie rowerowym, liczę że pomożecie - pewnie dla większości będą one albo banalne albo po prostu głupie, ale niech będzie.. Z góry też podkreślam że w pewien sposób jestem też ograniczony pod względem gotówki, więc nie mogę sobie pozwolić na zbyt wiele :)

Chodzi o to że chciałbym wymienić w rowerze zarówno obręczę jak i opony, oraz zaopatrzyć się w nową piastę, czy takie zestaw jaki np. tutaj przedstawie bedzie ze sobą kompatybilny i bez problemu będę go mógł zmontować?

Piasta Przednia - Shimano HB M525 Deore

product_361202_8580.jpg

Obręcz przednia - Dartmoor 2013 Raider 26' Rims (ewentualnie Fortress 26')

Opona - Maxxis Crossmark 26x1,95 drut 60TPI 70A

Dodam tylko że chciałbym nieco pojeździć po górkach, bez jakiegoś skakania czy wielkich szaleństw - czysto rekreacyjna jazda :))

Dziękuje z góry za odpowiedzi i poświęcony czas :)

Napisano

Wydaje mi się, że lepiej cię wyjdzie jak kupisz gotowy komplet kół, a tu zapomniałeś o szprychach które muszą to wytrzymać a za 1 zł na pewno nie wytrzymią ile masz gotówki ? może zaradzimy i znajdziemy dobry komplet

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...