xeg Napisano 16 Października 2014 Napisano 16 Października 2014 Hej, szukam pompki wyprawowej z manometrem która bije 7bar i więcej, najlepiej montowaną do rur. Do tej pory używałem sigmy alpha jet, która w tej roli spisywała się znakomicie aż do wczoraj kiedy złamała się dźwignia zaciskowa. Przez chwilę pomyślałem, że kupię sobie taką drugą w końcu 20zł na sezon to żaden wydatek, ale nie mogę znieść myśli, że to samo przydarzy mi się w trasie. Dlatego szukam czegoś solidniejszego. Budżet max 70zł. Oprócz tego szukam solidnej pompki stacjonarnej max 150zł. proszę o pomoc.
marcinek1992 Napisano 16 Października 2014 Napisano 16 Października 2014 Witaj w klubie mi też się to stało i próbowałem wszystkich możliwości i tak pękło
xeg Napisano 16 Października 2014 Autor Napisano 16 Października 2014 i jak, zalazłeś już coś? bo póki co mam wszystko ponad budżet, np topeak racerocket /HP/HPX - byłaby idealna gdyby miała jeszcze manometr, CRANK BROTHERS Power Pump - tu znów brakuje wężyka... Albo może by tak kupić kolejną aplha jet i za w czasu wzmocnić to miejsce np przyklejając mały płaskownik klejem epoksydowym.. próbował ktoś?
BikerLight Napisano 29 Listopada 2014 Napisano 29 Listopada 2014 Panowie co wy robicie z tymi pompkami? U mnie nic się po dwóch sezonach nie dzieje. W którym miejscu ta dźwignia pęka, mogę poprosić jakąś fotkę?
xeg Napisano 29 Listopada 2014 Autor Napisano 29 Listopada 2014 Dźwignia pęka w miejscu jak na zdjęciu z tematu: http://www.forumrowerowe.org/topic/165973-pompkasigma-sport-alpha-jet/ W internecie można znaleźć wiele takich przypadków i myślę, że śmiało można to nazwać błędem konstrukcyjnym. Zakupiłem Zefal Air Profil FC 02, do crossa na wąskich oponkach i do szosy jak znalazł, do tego stajcjonarną FLP 7000 B'TWIN.
MokryxD Napisano 29 Listopada 2014 Napisano 29 Listopada 2014 Dokładnie. Ostatnio na Ślęży nam tak się złamała dźwignie. Dobrze, że kombinerki pomogły uwolnić pompkę od wentyla.
BikerLight Napisano 29 Listopada 2014 Napisano 29 Listopada 2014 Przyjrzałem się przed chwilą i dźwignia rzeczywiście się mocno wygina tuż obok zawiasu... I jest tak jakby jaśniejsza linia na plastiku. Nasmarowałem zawias i wykręciłem o pół obrotu nakrętkę może wytrzyma z roczek. Niemiecka myśl techniczna to kiedyś było coś, dokąd zmierzasz świecie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.