Skocz do zawartości

[Enduro hardtail] Z XC na Enduro/dh dla wysokiego

mdhlodz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanko, jeżdżę obecnie na Treku X Caliber ale kręci mnie jazda enduro/DH/Freeride a on może nie podołać lekkiemu enduro. Z tym, że mam 196cm wzrostu i ważę 93kg. Zaczęło mnie kręcić zjeżdżanie i zastanawiam się nad rowerem na którym da się tak wysokiej osobie jeździć też na codzień lub też po płaskim jak i ostrzej na zjazdach. Interesowałby mnie hardtail, myślę o używce do 2000tyś ewentualnie nowym droższym po sprzedaży mojego Treka. Wolałbym nie poświęcać ale cóż. Jeśli znajdzie się rower odpowiednio wytrzymały do użytku także po płaskim to sprzedam. Obecnie mam ramę 21,5 i koło 29 i amor rock shox xc30 100mm. Oczywiście wolałbym enduro na 27,5 jeśli się trafi ale nie wiem jak rama by była dla mnie odpowiednia. I hamulce w tym rowerze, rzecz drugorzędna bo ewentualnie mógłbym zabrać ze swojego treka deorki m615 z tarczami 180 i 160. Chodzi głównie o sporą ramę i dobry amor. Chciałbym zgłębić temat i czy jest sens? Jaki rozmiar ramy powinienem mieć ze swoim wzrostem? Macie jakieś propozycje rowerów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...