emcinek Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Witam, był już podobny temat, ale trafił do archiwum, a mam troszkę inaczej sprecyzowane pytanie. Mianowicie mam możliwość dostania po taniości tarcze G2CS 160mm, albo G3CS 160mm i nie wiem na które się zdecydować. Niby G3CS to numerek wyżej, ale jest ciut węższa niż G2CS, więc w teorii mniejsza siła hamowania. Które byście polecili do avid bb7 road? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 G3CS a jak możesz to HS1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 15 Października 2014 Udostępnij Napisano 15 Października 2014 duża jest różnica na korzyść HS1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emcinek Napisano 15 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2014 (edytowane) Patrzę na ebay za avid HS1 i nie wiem co myśleć. Od góry do dołu importowane z chin. Założę się, że 3/4 tego co nie z chin, to pośrednicy. W sumie zaczynam się zastanawiać nad tymi g2cs i g3cs, na 90% tez chinskie. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym dziale? Edytowane 15 Października 2014 przez emcinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankierownik Napisano 16 Października 2014 Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Jeździłem na tych HS1 (2x160mm) z ebay od sprzedawcy fibica w połączeniu z hamulcami BB7 MTN i zero zastrzeżeń - żyleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 mam ochote sproadzic sobie 2x180mm hs1 i dlatego szukam opinie jak o oryginale jak i o podróbce którą można kupić za 30 zł z chin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supermario Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 BB7 i HS1 to nie jest jednak perfekcyjne zestawienie (przynajmniej u mnie). Ten problem był już poruszany wcześniej, na forach obcojęzycznych również. Chodzi o to, że klocki w BB7 są większe (wyższe) niż wysokość powierzchni ciernej tarczy HS1. Sprowadza się do tego, że klocki trą po ramionach. Siła, z jaką hamują nie jest stała (raz trą tylko o tarczę, a raz o tarczę i ramię). Mam zestaw 2x BB7 + tarcze HS1 180mm. O ile tylny działa ok (jest w porządku, chociaż i tak o ramiona trze), to w przednim zachowanie zestawu jest nieco dziwne, tzn przy hamowaniu zaczyna wszystko drżeć, zwłaszcza przy trochę wyższych prędkościach. Nie jest to przyjemne i nie daje poczucia pewności. Teraz szukam tarczy G2CS, która podobno najlepiej działa z BB7. Wymienię tylko przednią, zobaczymy czy się coś poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 13 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 Klocek mozna doszlifowac do szerokosci piora tarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emcinek Napisano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Myślę, że dużą rolę pełni tutaj również rozmiar tarczy. Tak czy owak, na dniach mają dojść do mnie hs1, tylko czekam jeszcze na widelec. Jak wsio dojdzie, to podzielę się opinią co do tarcz 160mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi