Skocz do zawartości

[leczenie] bóle po wywpadku

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako to dział "zdrowie" chciałbym się spytać was drodzy użytkownicy forum, czy objawy jakie mam są poważne, czy wystarczy jedynie smarowanie maścią.

Tak więc w niedzielę zaliczyłem pierwszą "poważniejsza" glebę na rowerku w moim życiu na Przełęczy Krowiarki mianowicie na serpentynie uślizgło mi się koło i tak przeszurałem sobą połowę drogi po czym wpadłem do rowu zaraz za rowerem.

Pierwszymi rzeczami jakie zaobserwowałem było zdarcie skóry na łokciu i obok lewego pośladka (prawie biodro)

Lecz gdy wstałem w poniedziałek nie chciało mi się w ogóle. ruszać i iść do szkoły. Odczuwam ból lewego pośladka oraz wokół rany (rana była przemyta) Jak siedzę itd. to poślad mnie nie boli lecz gdy dotknę to jest co innego... następnie poczułem mocny ból barku lewego czuję go dalej lecz tylko kiedy muszę ruszać tą ręką i barkiem (ból nie jest mocny ale odczuwalny) ból kolana ( to od tego chyba że zrobiłem najdłuższy dystans w życiu a rok temu miałem zerwaną łękotkę i rzepkę w tym kolanie i to chyba od tego - kolanem nie uderzyłem) 

Najbardziej zaniepokoił mnie ból odcinka szyjnego zaczyna się na końcu prawego barku i boli aż do połowy szyi - jedynie jak dotykam. - chyba że to obojczyk nie wiem :(

Trochę się martwię bo 1 raz mam tak mocne draśnięcia po glebie a gorsze zdarzały się na motocyklu. Wiem że dla nie których to nie wiele ale dla 16 latka to bardzo wiele.

Leć chłopie do lekarza  zrób tak jak piszą koledzy.Ja w zeszłą sobotę też zaliczyłem glebę,podniosłem sie doturlałem do domu o własnych siłach,rower na 3 pietro  jeszcze wyniosłem.W domu oględziny-obtarte kolano.obite biodro,zwichnięty staw obojczykowo-barkowy tzw klawisz  :icon_cool: niestety skonczyło się pobytem w szpitalu i operacją.Teraz juz w domu z drutami w barku i kamizelce ortopedycznej 4 tygodnie+ pózniejsza rehabilitacja.Sezon mam juz z głowy.

Pozdrawiam

Jako to dział "zdrowie" chciałbym się spytać was drodzy użytkownicy forum, czy objawy jakie mam są poważne, czy wystarczy jedynie smarowanie maścią.

Smarować to sobie można siniaki, zadrapania i stłuczenia. Zaliczyłeś poważną glebę więc trzeba iść do lekarza.

Tak na marginesie to widzę, że to już Twój drugi poważny wypadek w tym sezonie. Przemyśl co robisz nie tak bo czarno to widzę na przyszłość.

Szosa na tą przeł jest bardzo szeroka a "1-ka" od góry to w zasadzie zakręt. Pomyśl co byś miał w oczach na następnej przy parkingu gdzie jest przepaść. Są też węższe drogi w dodatku bardzo wąskie gdzie można wpaść na czołówkę z samochodem. Jest jesień część dróg w górach w zasadzie już nie wysycha, "poci się". Musisz zacząć uważać bo szkoda sprzętu a najważniejsze zdrowia. 

Pytasz nas czy te objawy są poważne? :)

Zlituj się, nie pisz takich głupot, bo ciężko zachować powagę.

Żeby coś na ten temat powiedzieć to trzeba zobaczyć zdjęcia RTG i wziąć Cię na dokładny przegląd. Drobiazg może okazać się poważnym problemem, nawet jeśli tak nie wygląda. 

Ym, powiem Ci tak. Co dzieje się na Wełczy nie wiem bo to nie moje tereny :P ostatnio widziałem frezowarkę na Przysłopiu więc tam coś musiało sie dziać. Wątpię że cokolwiek zrobili na Wełczy ponieważ aktualnie cała gimna zajmuje się jedynie budową Korony Ziemi, Parku linowego oraz chodnika Zawoja Lajkonik - Policzne oraz szkołą w Zawoi Centrum. Nie długo pewnie dojdzie budowa tego "całego" Lewiatan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...