Skocz do zawartości

[Pytanko] Szwy na głowie

Sackaf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanko, a mianowicie mam 3 szwy na głowie, na samym czubku, czy kask bedzie to obcierał jakoś? niby przejechałem z 2KM i nic, ale nie chce się wybierać na dłuższą przejażdżkę  :) Ktoś tak miał i jeździł, nic tam nie "popsuje"?

Napisano

Szwy raczej nie powinny puscic ale jest to tak indywidualna sprawa, ze trudno okreslic na 100%, iz uzycie kasku nie spowoduje jakiegos uszkodzenia. Dodam od siebie, ze ja chodzilem na basen majac 5 szwow na glowie i wszystko bylo ok.

Napisano

Mimo wszystko założyłbym na nie jakiś opatrunek, chyba że są w takim miejscu, że ani gąbki, ani sam kask nie będzie ich dotykał. A tak naprawdę najlepiej by było zapytać o to lekarza, który je zakładał.

Napisano

Pytałem tylko o to czy będe mogł rowerem jezdzic, ze stresu zapomnialem o kask spytac, a szwy sa na samej gorze praktycznie wiec kask się będzie na nich tak jakby opierać ;), myślę nad zalożeniem jakiejs czapki pod spód, co o tym myślicie?

hmm przejechałem 30km i nic się nie dzieje, wiec myślę że moge sobie spokojnie jeździć, dziekuje za odpowiedzi :)

Napisano

Mialem kilka szwów z tyłu głowy, chodziłem na basen ale tak rekreacyjnie, żeby nie moczyć. Ogólnie to rana powinna mieć dostęp do powietrza żeby szybciej się goić, na twoim miejscu odpuściłbym jazdę w kasku na kilka dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...