WSAD17 Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Witam jestem kolegą WSAD'a 17 jak wam waidomo pojechal do Niemiec ale mniejsz o to Mam takie pytanie czym się roznia hamulce tyłu od przodu V'ki czy są takie same czy inne czekam na szybko odpowiedz dziekuje
fylyp Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 V- brake niczym się nie różnią. Kupujesz takie i montujesz gdzie chcesz. Hamulcowi różnicy to nie robi. Co innego tarczówki. Tam różnią się adapterami.
master87 Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Chyba nie ma różnicy , dla pewności aż poszedłem obejrzeć rower...... u mnie są identyczne, zresztą raczej nie miały by się nawet czym różnić
jo_jacek Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Tarcza do przodu i tylu ma inny adapter ? od kiedy : O ? pierwsze słysze.. jestes pewien ?
bikerman Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 Niczym sie nie różnią chociaż kiedyś gdzies widziałem v'ki Xt z równoległym prowadzeniem w wersji na tył i na przód......
szuruburuman Napisano 9 Lipca 2006 Napisano 9 Lipca 2006 dziurki do hampla przy ramie są bliżej osi niż przy widelcu co przekłada sie na to, że z takim samym adapterem z przodu zakładasz tarcze 160 a z tyłu 140
qla Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Niechcac zakłądac nowego tematu itd, chciałbym sie tutaj zapytac, czym róznią sie hamulce w kolarzówkach od tych w MTB, dlaczego nie stosuje sie tam(w szosówkach) V-braków(bo pewnie tarcz ze wzgledu na wage) ??? Czy to chodzi o siłe i nacisk na obręcz, czy też o wąskie opony..czy o co ??
jo_jacek Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 też się nad tym zastanawialem i nieudąło mi sie dojsc do niczego. W koncu to na szosówkach rozwijaja zawrotne predkosci a te hamulce co oni maja tylko spowalniaja rower. Moim zdaniem troche absurd ale pewnie chodzi o opory powietrza.. :wink:
Żbik Napisano 12 Lipca 2006 Napisano 12 Lipca 2006 Żeby zaskoczyć wszystkich powyżej to napiszę, że istnieje różnica między przednią, a tylną v-ką Użytkownicy Avid'ów wiedzą dobrze o co mi chodzi Avid w swoich szczękach stosuje 2 długości śrub, dłuższe na przód i krótsze na tył. Wiąże się to z siłami podczas hamowania, gdyż z przodu jak wiadomo są one większe.
Xsystoff Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 Wiąże się to z siłami podczas hamowania, gdyż z przodu jak wiadomo są one większe. Bardziej niz o wielkosci tych sil, chodzi o ich zwrot. Z tylu hamujac "dokrecasz" hamulec, z przodu "wykrecasz go". Dlatego dla bezpieczenstwa sruba jest dluzsza, zmniejszajac sile.
snack Napisano 13 Lipca 2006 Napisano 13 Lipca 2006 no i nie dotyczy to tylko avidów bo w też 9.0 tak mam, a nawet w deore
easyrider Napisano 20 Lipca 2006 Napisano 20 Lipca 2006 W koncu to na szosówkach rozwijaja zawrotne predkosci a te hamulce co oni maja tylko spowalniaja rower. Moim zdaniem troche absurd...Nie wiem skąd masz taką opinię... dwuosiowe hamulce szosowe (czyli obecnie od Sory wzwyż) hamują lepiej niż V'ki... A pod względem modulacji to biją wszystko na głowę, co jest linką napędzane... tylko dobre hydrauliki mogą konkurować...
Gość BikerFG Napisano 21 Lipca 2006 Napisano 21 Lipca 2006 też się nad tym zastanawialem i nieudąło mi sie dojsc do niczego. W koncu to na szosówkach rozwijaja zawrotne predkosci a te hamulce co oni maja tylko spowalniaja rower. Moim zdaniem troche absurd ale pewnie chodzi o opory powietrza.. :wink: chcialbym dorwac takie v-ki, ktore tak "spowalniaja" jak hebelki, ktore mam w szosowce (a to tylko z tylu Shimano Sora, a z przodu Tiagra). prawda, ze guma w szosie jest waska, ale kolo moge zablokowac wlasciwie w kazdej sytuacji i trzeba naprawdę miec wyczucie przy naciskaniu klamek. co do v-ek, to przednie i tylne sa takie same (z malymi wyjatkami, jak napisal Zbik, co dla mnie jest niepotrzebnym "udziwnieniem", no ale w koncu to jakas oryginalnosc). ps. w przelajowych szosowkach takze stosuje sie v-ki, pewnie wiaze sie to z tym, ze lepiej one znosza trudne warunki terenowe.
Slawek_l_83 Napisano 3 Sierpnia 2006 Napisano 3 Sierpnia 2006 Nie ma :lol: zadnej różnicy między przodem a tyłem, kupujesz i montujesz gdzie chcesz!!! :lol:
redander Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 w szosie nie montuje sie v-brake'ów bo klamki ich nie obsługują. klamki z szosy mają zupełnie inną budowę niz klamki od v-brake. w przełajach stosuje cantilevery a nie v brake. pzdr
szakq Napisano 4 Sierpnia 2006 Napisano 4 Sierpnia 2006 ale to nie powod bo jakby sotsowalo sie V-ki a na szosie to i klamki by pod V-ki byly nie?z pozostalymi powodami zgadzam sie.srubki w 7.0 tez maja inna dlugosc
Gość BikerFG Napisano 7 Sierpnia 2006 Napisano 7 Sierpnia 2006 w szosie nie montuje sie v-brake'ów bo klamki ich nie obsługują. klamki z szosy mają zupełnie inną budowę niz klamki od v-brake. w przełajach stosuje cantilevery a nie v brake. pzdr dobra przejezyczylem sie (fakt chodzilo o cantilevery w przelajowkach), ale bez roznicy czy sa to cantilevery czy v-ki to bez problemu beda obslugiwane przez ta sama klamke.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.