rmn1 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Powtórka z tego tematu: http://www.forumrowerowe.org/topic/115742-tarcza-xt-fox-tarcza-xt-180mm-ociera-o-mocowanie-pm/ . Wtedy dałem jakieś miedziane podkładki, ale to nie jest kurcze rozwiązanie, tak to można sobie radzić w markeciaku, a tu sprzęt z nie najniższej półki i takie problemy? Rozkręciłem piastę, żeby skasować luzy i przy okazji usunąłbym problem, tylko jak? Wszystko niby gra, na oś po kolei konus, podkładka okrągła, i nakrętka kontrująca, to samo z dwóch stron. Wkładam i nie da się obkręcić kołem bo tarcza trze ramionami o mocowanie w foxie, adapter i pewnie zacisk. Muszę dołożyć jeszcze jedną podkładkę z innej piasty i dwie cieniutkie miedziane podkładki wtedy jest ok. Ale oś mało co już wystaje i strach tak jechać, oś wystaje wtedy ze 2-3mm... O co tu chodzi? Piasta i tarcza Shimano, amortyzator Fox 32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinw Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Prawdopodobnie piasta jest niewłaściwie skręcona. Coś musi być poprzestawiane. Rozkręć ją sobie jeszcze raz tylko odwróć całą zawartość (oś, konusy, uszczelki, kontry) względem korpusu. Wtedy zmieni się odległość między mocowaniem tarczy a post mountem. Teraz jest zbyt mała i ociera, ale po odwróceniu bebechów piasty wszystko powinno grać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.