Daniu Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Waham się między tymi dwoma modelami. Warto dopłacić 300 zł do wersji 4.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 (edytowane) Romet 4.0 ma lepsze hamulce, obręcze, tylną zmieniarkę i manetki i-spec. Z byt dużych różnic w jeżdzie między tymi modelami nie będzie .Według mnie nie warto, lepiej coś dokupić do roweru za te 4 stówy. Edytowane 12 Października 2014 przez rodszyld69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniu Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Dzięki wezme 3.0 Została jeszcze kwestia rozmiaru ramy. Mam 190 wzrostu/191 w pełni wyprostowany. Brać 20 czy jednak 22? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Niby Twój wzrost mieści się w rozmiarze 20" . Możesz podejść do najbliższego sklepu i się przymierzyć do roweru w rozmiarze 20" i 22", wtedy będziesz miał pewnośc pewność ale 20 " będzie dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
errwin Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Mam trochę odmienne zdanie od rodszylda bo uważam, że zdecydowanie warto. O ile manetki i zmieniarka to kwestia komfortu bo w szczegóły eksploatacyjne nie chcę wchodzić to już koła a przede wszystkim hamulce to podstawa, szczególnie dla gościa który mierzy 191cm na 14-sto kg rowerze. Bo zakładam że to nie jest rower po bułki ? I nie trzeba do tego zjazdów w górach, żeby taki zestaw wymagał skutecznego hamowania a BR-M505 to jakiś rekreacyjny hamulec dla juniora do parku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Hamulce dadzą radę podstawa to dobre odpowietrzenie, tarcze i klocki. Zapewne w tych dwóch rowerach klocki i tarcze nie będą najwyższych lotów Kumpel 100 kg żywej wagi nie ma problemu z zatrzymaniem się na swoich m395, więc nie widzę problemu aby te były jakieś słabe. Jak się dba o hample to żaden nie powinien zawieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Ojj warto dopłacić do hebli, warto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi