Skocz do zawartości

[mtb] Pinifarina- Czy rama nadaje się w góry?

FochJoker

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chodzi mi tylko o rame (ten z zdjęcia nie mój) ja w swoim mam amortyzator kupowany oddzielnie za 400zł (marki nie pamiętam) z skokiem do 20 mm. Felgi V każda 150 zł. Pedały BMX komplet 50 zł. Hamulec tarczowy z przodu.

Napisano

Chodzi mi tylko o rame (ten z zdjęcia nie mój) ja w swoim mam amortyzator kupowany oddzielnie za 400zł (marki nie pamiętam) z skokiem do 20 mm. Felgi V każda 150 zł. Pedały BMX komplet 50 zł. Hamulec tarczowy z przodu.

Skok 20 mm? Pokaż zdjęcie albo napisz co Ty tam masz. Rama się nie nadaje do niczego poza rekreacyjna jazdą.

Napisano

zastanawiałem się... nad jednym. jestem w temacie zielony, ale ta przednia (gruba część) ramy wygląda solidnie. Jakgdyby tył odciąć i dospawać (profesjonalnie, nie garażowo xD) w mniej więcej taki sposób (załącznik)

post-180117-0-17592500-1413133648_thumb.jpg

Napisano

Szkoda zachodu, żaden z tego unikatowy egzemplarz żeby się bawić w przeróbki.

Poza tym kto miałby ci dospawać tylne widełki? Wujek spawacz (nawet zawodowy) jeżeli nigdy nie robił czegoś podobnego to lepiej niech się za to nie bierze. Nie uważasz że głupio ładować amor za 400 stówy do takiej ramy?

Napisano

To co chcesz odciąć raczej nie ustępuje temu co będzie w jakiejkolwiek taniej ramie sprzedawanej osobno. To nie tył jest tu problemem tyko nieproporcjonalnie rozdymany przód.

Jeśli masz części o takiej cenie to według mnie kup coś normalnego.

Napisano

Być może jest to Foks a nie Fox, co już może pewne niuanse cenowe wyjaśniać. 

Tłumik tej firmy w tej cenie albo będzie miał naście lat albo stan wskazujący na zużycie - więc będziesz musiał liczyć się z koniecznością kolejnej inwestycji od razu lub za niedługą chwilę. 

Ta rama dobrze dociążyłaby ciężarówkę ze złomem jadącą do skupu.

Wg mnie obecnie sezon praktycznie się kończy - lepiej poczekać trochę, zebrać pieniądze i kupić wiosną coś sensownego.

Napisano

A myślisz po co te ćwiartki golfów na alledrogo? ;)

Tylko tu raczej o takiej przeróbce myśli raczej pozniejszy sprzedawca i liczy ze klient się nie dowie...

A w temacie - ot dzieciak napalił się na ramę bo grube rury itp. i kombinuje, a wtedy różne pomysły przychodzą do głowy i wszystko wydaje się proste.

Napisano

Szukaj jakiejkolwiek używanej ramy na allegro. Oczywiście mowa o sztywnej. W granicach 150 zł można coś ustrzelić. Zwróć uwagę tylko na to czy części będą pasować, sprawdź rozmiar sterów, średnicę sztycy, gwint suportu itp. żeby na Twojej twarzy nie zagościło zdziwienie jak okaże się że coś nie pasuje. Najlepiej jakbyś napisał konkretnie jakie części, model, firma, rozmiar masz i byśmy mogli coś doradzić.

Napisano

A myślisz po co te ćwiartki golfów na alledrogo? ;)

Tylko tu raczej o takiej przeróbce myśli raczej pozniejszy sprzedawca i liczy ze klient się nie dowie...

A w temacie - ot dzieciak napalił się na ramę bo grube rury itp. i kombinuje, a wtedy różne pomysły przychodzą do głowy i wszystko wydaje się proste.

Po pierwsze nie dzieciak, gdyż mam 19 lat po drugie, rower kupiłem 10 lat temu z standardowym widelcem i kołami, i nie ja go wybierałem tylko dostałem na urodziny

Napisano

To już należałoby zmądrzeć i nie ładować w 10 letni rower marki 'no name' za ta kase co wyłożyłeś miałeś by sporo do wyboru na olx

Napisano

Zdałem sobie z tego sprawę gdy go z piwnicy po latach wyciągłem ale co może wiedzieć 12 latek? xD (wtedy ostatni raz na nim jeździłem). Obecnie mam też inny rower a ten chciałem mieć jako drugi.

Co myślicie? http://olx.pl/oferta/rama-author-damper-fox-dh-dobra-cena-CID767-ID4vxvt.html i jeszcze jedna troche słabsza, ale z FOX'em http://olx.pl/oferta/rama-iron-horse-sgs-dh-norco-giant-trek-specialized-downhill-CID767-ID7b5QT.html#2d7ef2e808

mam jeszcze jeden amortyzator, a mianowicie Gila RST czy moglibyście mi do niego też coś dobrać? 

Napisano

Zdałem sobie z tego sprawę gdy go z piwnicy po latach wyciągłem ale co może wiedzieć 12 latek? xD (wtedy ostatni raz na nim jeździłem). Obecnie mam też inny rower a ten chciałem mieć jako drugi.

Co myślicie? http://olx.pl/oferta/rama-author-damper-fox-dh-dobra-cena-CID767-ID4vxvt.html i jeszcze jedna troche słabsza, ale z FOX'em http://olx.pl/oferta/rama-iron-horse-sgs-dh-norco-giant-trek-specialized-downhill-CID767-ID7b5QT.html#2d7ef2e808

mam jeszcze jeden amortyzator, a mianowicie Gila RST czy moglibyście mi do niego też coś dobrać? 

Nie lepiej mieć jeden, dobry? Poza tym coś kręcisz. W którym jest ten amortyzator za 4 stówki i co to za amortyzator? Pokaż to co masz po prostu, a nie bawmy się w tajemnice. ;) Piszesz coś o innym rowerze, jaki masz ten inny rower? Jaki jest sens inwestowania w ten, skoro drugi być może lepszy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...