Skocz do zawartości

[hamulec hydrauliczny] śrubka do odpowietrzania

mezert

Rekomendowane odpowiedzi

Numer części:Y8VJ98010

Np tu:http://www.petracycles.co.uk/shimano-deore-blm666-bleed-screw-and-ring-p-89930.html

Generalnie to zwykły gwin metryczny M5 więc możesz kupić śrubke np w Castoramie.

Edit: teraz patrzę, że to chyba do klamki.

Tutaj masz rozpisane:http://si.shimano.com/php/download.php?file=pdf/ev/EV-BR-M615-3500.pdf

wydaje mi się że chodzi Ci o nr7 na rysunku Y8ES98020

Ta śruba ma otwór i nie da się jej kupić w "zwykłym sklepie". Może znajdziesz z takim gwintem ale nie z otworem, a bez niego trudne będzie odpowietrzanie. Ja bym przeszedł się najpierw po okolicznych serwisach rowerowych, czasem leży stary zacisk i można podmienić śrubkę.

Jeszcze napisz co to znaczy, że przekręciłeś - zerwałeś gwint? W śrubie czy w zacisku?

Zerwałem gwint w śrubie. Kręci się bez żadnego oporu i przy nacisku klamki wylewa się płyn. W okolicy nie mam żadnego serwisu rowerowego. Jest jeden sklep, ale facet sprzedający tam nie wie co to mostek lub spinka do łańcuch.

Sorry, przypatrzyłem się dokładniej i gwint jest zerwany w zacisku. Śruba w miarę dobra. Czyli co cały zacisk do wyrzucenia?

Dobra, nie będę się z tym ,,pieprzył" poszukam sobie jakiś używek mechaniczny i mi wystarczą. Jak na razie te pójdą do szafy, a jak będę miał ochotę to coś przy nich porobię albo  sprzedam przynajmniej samą klamkę. W obecnej chwili zamontuje shimano m-375 i chwile na nich pociągnę. 

Dzięki za wszystkie rady :)

@Eftrzy Chciałbym zobaczyć, jak zalewasz układ hamulcowy zamknięty z jednej strony śrubą. I tak w ogóle to narzynki.

To najzwyklejszy w świecie odpowietrznik. Pozostaje zmierzyć, jakie wymiary ma aktualny, ile materiału można zebrać z gniazda w zacisku i zorientować się, czy w ludzkich pieniądzach dobierzesz nowy o odpowiednich wymiarach. Jeśli tak, jesteśmy w domu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...