Skocz do zawartości

[Amortyzator] Z Zooma na SR Suntour

talento259

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy rurę sterową da się uciąć brzeszczotem? 

Tak, bez problemu. Tylko nie ucinaj na styk. Uważaj, żeby było prosto oznaczając sobie linię np. długopisem, lub oklejając kolorową taśma izolacyjną. Potem konieczny jest pilnik do metalu, żeby sfazować rurę na zewnątrz i nie poharatać części sterów przy zakładaniu i kierownicy. Może być nawet taki mały, ale dłużej będzie to trwać. Koszta takiego to kilka złotych, jeżeli nie masz. Szlifierką też można, i potrwa to paręnaście sekund.

Napisano

Po mojemu będzie spora różnica i będzie dziwnie. Z czasem się przyzwyczaisz, ale będziesz musiał od nowa siodełko ustawić. Jak dostałeś to spróbuj. Jak będzie bardzo źle to wrócisz do starego. Tylko nie uszkodź bieżni, bo będziesz musiał stery ponownie zamontować. Jak się wymienia stery to nie trzeba o to dbać, ale jak się przekłada to musisz być ostrożny.

Napisano

Mi nie chodzi o śmieszny wygląd, a o to, że będzie się dziwnie jeździło. To nie będzie to samo. Jeżeli jeździsz "lekko" to nic się nie stanie, ale będzie gorzej skręcać. Easy rider bardziej niż to co masz teraz.

• Mod Team
Napisano

A ja zapytam kto i jak tym będzie jeździł :P bo ja kiedyś do meridy Kalahari wsadziłem 130mm i było spoko :D Zwykła jazda nikomu krzywdy nie wyrządzi, prędzej widelec który nic nie będzie działał :D

Napisano

No to masz głównie efekt placebo z tą lekkością. Mój XCM ważył ~2,4kgi raczej wątpię czy istnieją bardziej "wylajtowane" wersje, chyba żeby mu więcej sterówki obciąć ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...