Skocz do zawartości

[buty] dla żony MTB + spinning 250-350zł

tipvip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o radę, ponieważ mam problem z wyborem butów dla żony. Buty do jazdy w pedałach M520/540 (wycieczki miasto/teren/góry – 50-60km) i na spinning zimą.

Mierzyliśmy w sklepie Shimano SH WM63 oraz SH-WM52L, WM63 zdecydowanie lepszy ale  na obydwu modelach był ten sam problem –

38-ka rozmiar lekko uciskał z przodu (od góry w paznokieć) tak jak by były zbyt płytkie u góry,  na długość  równo w rozmiar nogi co chyba też nie jest ok, powinny być około 0,5cm dłuższe, reszta idealnie.

A już z kolei 39-ka o 1cm dłuższa a to już moim zdaniem za dużo…38,5 ale Shimano nie ma takie rozmiarówki.

Mierzyliśmy również SH-WM34 sznurowane, ale to już ma mało wspólnego z typowym butem SPD, zbyt miękkie …

Próbuje znaleźć coś podobnego wśród innych firm i jakoś niema, Sidi zbyt drogie więc odpuszczamy bo to pierwsze buty, Lake nie mogę znaleźć damskiej rozmiarówki.

Pomożecie jakąś radą na co jeszcze rzucić okiem?

Może jakiś dobry sklep w Krakowie?  Byliśmy w mbike na łobzowskiej ale tam to tylko Shimano i Sidi mieli.

W sumie mogły by być też używane nawet, ale to już raczej osobiście przymierzać, nie wiem czy w Krakowie są jakieś sklepy używanej odzieży rowerowej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...