pavlitto Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 no więc był piękny dzionek (14.09.05 o ile dobrze pamietam), wracałem z nad jeziorka i 20 m koło domu sa pasy. zchodze z roweru, prowadzę na przejściu (pełna kultura) i słysze piski. odwracam się i tu koleś w wartburgu hamuje. zdązyłem trochę odejść ale wpierniczył mi się w rower. on wysiada, ja leżę na chdzniku po przeciwnej stronie drugi, rower leżał na mnie, no to w szoku biorę rower i dyla do chaci. przyszła mama z tatą, sąsiedzi wyszli a on się popłakał. Powiedział "przepraszam ale się zamyśliłem i nie zauważyłem go" a tata był tak wściekły że chciał mu obić michę ale mama go powstrzymała. ofcoz jemu nic się nie stało (tzn wartburgowi) a u mnie scentrowane koło (ósemka wyszła), przerzutka powyginana (hamulec tylny odziwo sie nie połamał) on nie chciał wzywać policji (pewnie był po %) ale dał mi 100 zł jako odszkodowanie na kupienie obręczy i przerzutki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoss Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 To ja mialem 2 potracenia, na satrym biku gosc mnie celnal na przejsciu jak jechalem w tylne kolo na zielonym, podobnie. A drugie jak wzialem Giant'a ojca i mi baba metr przed nosem wyjechala, lot przez ulice i skasowany widelec, stery i piasta, o dziwo obrecz byla cala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike87 Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 100zł to dość mało, można było mu wmawiać że to drogi rower - droga przerzutka i koło i wziąć chociaż z 200 No ale w szoku nie o wszystkim się pomyśli i jeśli to cię zadowoliło to ok. Tylko jeśli był po % to szkoda, że nie wezwałeś policji bo może znowu zrobić komuś krzywdę swoją przewojenną puszką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Wybacz ,że to powiem ,ale szkoda że Ci roweru nie skasował i nie dął kasy na nowy ,mam do Ciebie jeszczę prośbę: poczytaj o makrokeszach i nie pisz więcej (w innym temacie) o kupnie"porządnego fulla za 700zł". Pozdr z nakierowaniem na szkolenie antymarketowe.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 10 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 wiem wiem, ale juz mam 8 stówek i jeszcze ciocia przyśle 100 euro i wyjdzie 1600 zł a za to kupię gianta rincon disc a co do tego fulla to mi sie odechciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heavy_puchatek Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 100 euro to 8 stówek czy cośjeszcze dostaniesz? Aha i czemu disc? Jakoś do mnie te hamulce nie przemawiały jak go widziałem w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 10 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Aha i czemu disc? Jakoś do mnie te hamulce nie przemawiały jak go widziałem w sklepie disc dlatego, ze chciałem miec rower z tarczówką. to jest firma tekto więc chyba lepsza od alongi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianYukon Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 dołóż i kup yukona mialem kupic rincona disc ale po co?moje v-ki hamuja tak samo...a co jak sie zuzyje tarcza(wyzsze koszty wymiany) lub skrzywi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartoss Napisano 10 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 moj kolega ma takie tarczowki, ile z nimi ****a to kapota ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioe Napisano 11 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 Mały OT się zrobił Miałesz szczęście brachu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
End Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Poprostu wziales lapowke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Miałesz szczęście brachu! To chyba kierowca warburga miał szczęście. Bo jeśli był podpity i rodzice zadzwoniliby po policję, to miałby przerąbane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzik86 Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 ale "pavlitto" jak to mozliwe ze masz 800zl + 100e cioci = 1600zl ? przeciez 1e =4zl czyli na rower bedziesz mial ~1200zl :lol: ps. sory za ot mogles wziac wiecej jak 100 zl, przeciez mogles zginac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 16 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 mam 800 zeta i jeszcze jutro dostane od cioci na ten cel 200 euro. a to że napisałem 100 to sie pomyliłem. dalej mysle nad tym gianten rinconem disc, ew czymś do 2000 zł (tzn te 400 zł tata dołoży) więc co mi polecacie - hardtaila, może być z tarczówką albo zwykłe v-brakee jakies shimano deore czy alvio cośtam dzik86 starałem się mu wmówić że to jest więcej niż 100 zł za całośs ale on twierdził że ma tą samą przezrzutkę i dał za nią 40 zł nową, felge tez sie załatwi "po taniemu za 30 zł" a w sklepie wyszła mnie równe 50 zł i przerzutka tez 50 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Jak koniecznie chesz tarczówkę, to nic gorszego niż yukon disc nie bierz. Jak wezmiesz yukona v i wymienisz w nim klamki na avid fr5 i hamulce na sd7 to będą mocniej hamowac niż tarcze w wersji disc, a zostanie na piwo jeszce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duch Napisano 16 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Powiem szczerze jestem zaskoczony, że wartburgowi nic sie nie stalo, sam walnalem kiedys w zle zaparkowanego wartburga, i owszem ja mam rozwaloną piaste i amora, ale ten waturg wygladal jakby przywalil w drzewo bokiem, zajrzalem prawie gosciowi do bagrznika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacob Napisano 16 Września 2006 Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Podobniesz pavlitto nie przechodził tylko przejeżdżał przez pasy (u nas niedozwolone gdy nie ma pasu dla rowerów) i nie dostał nic odszkodowania. pavlitto znowu zaczyna te swoje gierki na forum już na jednym kłamał i cała klasa się z niego nabijała. Jak będe znał więcej szczegółów to napisze coś więcej :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.