Skocz do zawartości

[zakup] Specialized Allez czy Scott AFD Team

Buzzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Stoję przed zakupem pierwszej szosy i jak większość z nas mam problem/dylemat z wyborem optymalnego roweru.

Zanim pokażę, jakie rowery mnie zainteresowały chciałbym krótko napisać do czego w ogóle potrzebuję szosówki.

Obecnie jeżdżę na rowerze crossowym Giant Roam 1 z którego jestm szalenie zadowolony, jednak od początku tego roku zacząłem bawić się w triathlon, w którym to oczywiście można jeździć na obecnym rowerze choć jak sami się domyślacie, przy szosówkach nie wspominając już o rowerach czasowych wyglądam jakbym jeździł rekreacyjnie. Od razu uprzedzę ewentualne sugestie - wiem, że rower za mnie nie pojedzie i zdaję sobie sprawę, że najważniejszy jest "silnik". Wiem także, że na szosie średnie prędkości są znacznie wyższe bo miałem możliwość zrobienia dwóch treningów na pożyczonej szosówce. Wyniki są bardzo wymierne stąd decyzja o zakupie szosówki.

Nie ukrywam, że zwracam uwagę na osprzęt, rama oczywiście aluminium ale nie jestem jakimś maniakiem wagi z tego względu, że bawię się w to amatorsko i na tym etapie zbędne kilogramy łatwiej a co najważniejsze taniej jest zrzucić mi samemu niż z roweru.

Jestem osobą o wzroście 182 cm i 85 kg wagi. Poniżej załączam dwa rowery, które nie ukrywam bardzo wpadły mi w oko. Budżet jaki chcę przeznaczyć to maksymalnie 2000 złotych.

Będę bardzo wdzięczny za sugestie, ewentualne porady, czy w dorym kierunku idę z poszukiwaniami, na co zwracać uwagę, czy ceny są atrakcyjne czy może zdecydowanie zawyżone.

Specialized Allez

http://allegro.pl/rower-szosowy-specjalized-allez-osprzet-ultega-i4661251513.html

Scott AFD Team

http://allegro.pl/scott-afd-team-alu-karbon-full-shimano-105-i4681471224.html

Z góry dziękuję,

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...