Pinio46 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Doberek Koleżanki i koledzy. Jako że moja stara torebka podsiodłowa się rozleciała takie mnie zastanowienie naszło. Czy kupić nową czy zapakować wszystkie graty z niej do plecaka z którym i tak zawsze jeżdżę. Tyle tylko, że w plecaku jeździ jeszcze pompka, zapięcie, latarka, mała kurtka przeciwdeszczowa, kanapki do roboty i takie tam inne drobiazgi, i z tego tytułu robię się coraz ciężej na plecach. A doszło by jeszcze multitool, dętka, jakieś łatki i inne drobiazgi. I tutaj moje pytanie czy kupić nową czy wszystko na plecy? Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baltazaros Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Plecy tez jezdzilem z podsiodłówka, ale od czasów regulowanej sztycy wszystko w plecaku i szczerze mowiąc nie czuć różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Plecak - śniadanie i dodatkowy ciuch w gorące dni bukłak na dłuższe trasy. Torba podsiodłowa - cały podręczny szpej do naprawy roweru. Pomkę mam przymocowana razem z koszykiem do bidonu. Do podsiodłówki przymocowałem jeszcze tylna lampkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Tylko kurteczka miejsca coraz mniej w plecaku bo to race air od deutera to wielki nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Chociaż uwielbiam treking z ciężkim plecakiem to jadąc na rowerze nienawidzę jak coś mi siedzi na plecach. Dlatego wszelki szpej pakuję do sakwy, albo do nerki. Podsiodłówka jest za mała chyba że mamy na myśli podsiodłówkę wyprawową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Nie no taką zwykłą małą miałem na myśli. A ewentualnie jaką polecacie podsiodłówkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 polecam autora nie droga a dobra http://allegro.pl/torba-rowerowa-podsiodlowa-author-a-s391-qf3-4173-i4637862291.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamsmaster Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Tylko plecak. Dobrze zapięty i wyregulowany plecak jest nieodczuwalny, a do tego dochodzi jakaś tam minimalna ochrona pleców. Ja sobie chwalę CUBE 11 AMS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Ochrona pleców? Od czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2014 A ktoś użytkuje coś takiego http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4660319778 Albo to http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4641359251 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KartofeL Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Polecam Topeak Mondo Pack. Mam i jestem zadowolony, nawet pompkę tam mam Topeak Race Rocket. Wożę tam jeszcze dętkę, multi tool Topeak Hexus (zaczynam zauważać że mam wszystko od Topeak, ale tylko dla tego, że jakościowo i cenowo wygrały z konkurencją), 3 łyżki do opon Park tool chyba, zestaw latek, kilka gaz i taśma do nich, 2 batony musli, opaska zegarkowa do licznika, 2 paluszki AAA, klucz do licznika Sigma, buff, 3 woreczki foliowe na wypadek deszczu żeby telefon i portfel zabezpieczyć i to chyba wszystko, a sama torba jest dość mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Deko cena zaporowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgodny Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Ochrona pleców? Od czego?Chroni chroni, jak moja narzeczona miała krakse między Wisłą a Ustroniem na ścieżce rowerowej na mostku bez barierek (z powodu głupich starszych pań które nie pilnują swoich głupich małych psów) to spadła blecami na murek zapory i miała plecak i gdyby nie on nie wyobrażam sobie co by jej się stało, sam dziękowałem opaczności, że go miała, więc plecak jest jakąś tam ochroną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Co by nie było, niezależnie od tego jaki fajny mam plecak to i tak używam podsiodłówki ze względu na dość drogi telefon, który w plecaku podczas gleby mógłby nie przeżyć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maaciek10 Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Pytanie czy potrzebujesz te wszystkie graty, jeżdżąc do pracy? Mam ten sam plecach i się spokojnie do niego pakuje, włącznie z pudelkiem ze śniadanio-obiadem, dużymi słuchawkami ulockiem i softshellem jak jest potrzeba + drobiazgi. I tak do roboty się bardzo przyjemnie jeździ. Jak zostawiasz rower przypięty na dworze, to mniej rzeczy może ci zginąć. Chyba że to też z myślą o typowo rowerowych wypadach na 2-3h to wtedy fajniej bez plecaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2014 No raczej tak, co prawda nie mam daleko niemniej jednak w razie awarii wolę być przygotowany. Rower zapięty na dworze ale na terenie zamkniętym więc jeszcze jak do tej pory nic nie zginęło. Chyba jednak zostanę przy podsiodłówce,. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crupez Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Ja do mojej podsiodlowki mieszcze wszystko co potrzebne :-) Accent Giro powiedział dość, w jego miejsce wpadła torebka Zefal Iron (M). Świetnie wykonana, sztywna i pod kolor roweru :-P Pomieści: -smartfon 5,2" (LG G2) -multitool Topeak 20 Mini Pro -pompka co2 z jednym nabojem -2x łyżka Pedros -zapasowy hak, spinka -łatki Parktool -para nitrylowych rękawiczek Jeszcze minimalnie miejsca zostało Tak wewnątrz, może komuś się przyda info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Może jednak kup jakaś torebkę podsiodłową. Nawet tanie z deca za 29 zeta mieszczą dętkę, łyżki, łatki i mały zestaw narzędzi, rękawiczki lateksowe, spinkę lub pin do łańcucha). Jak masz trochę więcej kasy to możesz szukać ładniejszych, niż te z decathlonu. A kurktka przeciwdeszczowa, pompka i kanapki zmieszczą Ci się w kieszonkach koszulki lub bluzy. Z moich doświadczeń plecak jest zbędnym obciążeniem, chyba, że wozisz też rowerem komputer, dokumenty, etc np. do pracy. Wtedy oczywiście trudno tego uniknąć. Ewentualnie jeśli masz możliwość i dwa koszyki na bidony, to zobacz zestaw vitorrii - pisałem już o nim. Mieści się w nim dętka, pompka co2 lub pompka micro, łyżki, łatki, plaster, mały zestaw narzędzi. W deca masz teraz ten zestaw przeceniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Chroni chroni, jak moja narzeczona miała krakse między Wisłą a Ustroniem na ścieżce rowerowej na mostku bez barierek (z powodu głupich starszych pań które nie pilnują swoich głupich małych psów) to spadła blecami na murek zapory i miała plecak i gdyby nie on nie wyobrażam sobie co by jej się stało, sam dziękowałem opaczności, że go miała, więc plecak jest jakąś tam ochroną Cóż, byłem światkiem jak jedna uczestniczka wycieczki także woziła plecak i miała nader często klasyczne OTB. Gdyby wiozła graty w sakwie to by nie miała tak wysoko umieszczonego środka ciężkości i ... miałaby także w całości kilka przednich zębów. Tak więc plecak czasami pomaga ale też i szkodzi. Ewentualnie jeśli masz możliwość i dwa koszyki na bidony, to zobacz zestaw vitorrii - pisałem już o nim. Mieści się w nim dętka, pompka co2 lub pompka micro, łyżki, łatki, plaster, mały zestaw narzędzi. Ciekawa propozycja. Mnie by interesował podobny zestaw ale w wersji maxi tak abym mógł zapakować cały warsztat na wielotygodniową wyprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kekacz Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Albo zamiast całego zestawu Vittoria sam pojemnik za 12 zł http://www.decathlon.pl/pojemnik-transp-na-narzdzia-id_8123841.html Może też być jakiś stary lub taniutki bidon z obciętą górą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Dzięki Panowie za rady. Jednak wygrała opcja z torebką. Droga zakupu nabyłem tą Meridę co podałem linka. Dzięki jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymekk Napisano 9 Października 2014 Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Mam dokładnie tą samą torbę z Meridy. Jest całkiem duża. Jak dla mnie za duża (w następnym sezonie wpadnie coś mniejszego).W środku mam zawsze dętkę, multitool, 2 łyżki do opon, latarkę, batona, łatki oraz kilka innych drobiazgów. Rzecz jasna w zamkniętej torebce (bez rozłożenia). Jedyna wada (jak dotąd) to to, że przetarł się materiał, który odpowiada za rozłożenie torebki (http://iv.pl/images/26600161563777280939.jpg) nie mam pojęcia dlaczego, bo nigdy w życiu jej nie rozkładałem. Mocowanie dobre, nie odpada nawet przy dużych wertepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.