dzym Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Witam, W związku z tym, że jest dobry moment na zakup i wymienę roweru (liczne przeceny), chciałbym swojego starego rumaka zamienić na coś nowszego. Chciałbym z 26 cali przejśc na 27,5 a na wydanie mam jakieś 2,5-2,7k [maksymalnie 3k]. Oczywiście im taniej tym lepiej ale na rokującym sprzęcie . Nie mam preferencji co do samej marki. Dlatego chciałbym zapytać Was na co warto zwrócić uwagę w tym przedziale cenowym. Obecnie użytkuję rower na ramie Haro (w PL raczej niezbyt często występujący). Koła: 26 cali; osprzęt:shimano alivio i deore, tarcze: avid; amortyzator: Grind Dziennie pokonują jakieś 20-30 km (dojazd do pracy, raczej droga niż teren). Weekendy 40-60 km tutaj teren ale nie wielkie góry . Z góry dziękuję za pomoc. Pozdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 http://nrowery.pl/rowery-2014/mtb-29/cayon-29-dr http://allegro.pl/rower-mtb-29er-silverback-vida-3-slx-hyd-16-kross-i4660066336.html Jeżeli poszukujesz komfortu jazdy, to nie ma sensu iść w 650B. Lepiej pójść w wielką kichę. Jak ona Ci nie leży, to osobiście pozostałbym przy 26". Za ten budżet byłby niezły upgrade. Do KPN jak znalazł, szczególnie jak się jedzie na przełaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzym Napisano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Wielkie dzięki za pierwsze typy. Przyznam, że zastanawiałem się nad tym Silverbackiem. Ciężko mi powiedzieć czy 29 mi nie leży (muszę się wybrać do sklepu i się przymierzyć) - wzrostowo mam 176 i 70kg wagi. Przyznam też, że nie upieram się czy ma to być 27,5 czy 29 lub pozostanie przy 26. Dobrze by było, żeby zachować ten komfort i zmieścić się w budżecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Jeżeli będziesz poszukiwał 650B jednak zwróć uwagę na to, by rama miała taperowaną główkę. Wygląda na to, ze to będzie standard w tym rozmiarze koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Jeli kupisz rower z kołami 29" to na pewno odczujesz różnicę w jeździe, jednak Silverback w rozmiarze 18" ma długie ramy, obawiam się, że za długie na 176 cm ...przynalmniej przydało by się przymierzyć przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzym Napisano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Do sklepu jak najbardziej się wybiorę. Generalnie potrzebuję pokazania, nawet palcem na jaki sprzęt warto zwrócić uwagę w tej cenie. Dzięki temu będzie mi łatwiej ogarnąć zachwyt jak zobaczę wszystkie nowe i błyszczące rumaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Października 2014 Udostępnij Napisano 8 Października 2014 wsiądź na byle co i porównaj sobie jazdę na 29" i 27,5", później można myśleć nad konkretnymi modelami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.