Qugar Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Mam zamiar kupić zegarek jak w temacie link poniżej http://www.amazon.co.uk/gp/product/B0025VKW5K/ref=s9_simh_gw_p23_d0_i1?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=0G8WH1Z0ZQA1R3MXWFNQ&pf_rd_t=101&pf_rd_p=455344027&pf_rd_i=468294 cena 125funtów x 5.3 zł = 662zł z przesyłką dużo taniej niż u nas. Pytanie czy to jest nówka czy nie ,czy trzeba do tych zakupów doliczyć jakiś podatek lub cło? Mi się wydaje że nie w końcu teren UE ale lepiej się upewnić ;-) Czy gwarancja obowiązuje również u nas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 7 Października 2014 Udostępnij Napisano 7 Października 2014 nowy (lub odnawiany biorąc pod uwagę to kiedy premierę miał 310xt - bo i odnawiane zegarki są sprzedawane w nowym opakowaniu, z nowymi akcesoriami jako nowe, nawet w Polsce), podatek i cło nie obowiązują ale na zegarek kupiony poza granicami naszego kraju masz tylko 1 rok gwarancji. Przy awaryjności produktów garmina zdecydowałbym się jednak dołożyć 200 zł i kupić u polskiego dystrybutora z 3-letnią gwarancją. Poza tym zwróć uwagę, że pasek HRM na zdjęciach sprzedawanego egzemplarza to model Premium HRM2 czyli bardzo awaryjny, wycofany ze sprzedaży i zastąpiony modelem HRM3. Poza tym nie wiem czy dobrze zrozumiałem treść ogłoszenia ale ten sprzedawca chyba nie wysyła zegarka poza obszar GB... choć mogę się mylić i dotyczy to tylko wysyłki free. Zatem jesli jest możliwa wysyłka do Polski to musisz sobie doliczy koszt wysyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinek1992 Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Przy awaryjności produktów garmina soorki za offtopic ale chciałbym z ciekawości zapytać: Czy naprawde produkty marki Garmin się tak szybko/mocno psują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hookie Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Nie. Nie psuja sie. To jest bzdura wyssana z palca. Miewaja tuz po premierze problemy z oprogramowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 bzdura? hmmm, bardzo ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Miałem 3 urządzenia garmina - kiedyś nawigację do samochodu - posłużyła dwa lata i poszła do ludzi (nie przedłużyłem subskrypcji. Dalej działa. Obecnie mam biegowego forerunnera 110 (prosty model gps + hr) oraz edka 510 (od 1,5 roku - kupiłem tuż po premierze. Żadnej awarii w żadnym urządzeniu nie miałem. problemy z softem? Owszem, w edku przy sofcie 2.8 miałem problemy z komunikacją ze smartfonem. Nowy soft garmina (zarówno Garmin Express jak i sam Garmin Connect oraz firmware) jest bardzo dobry - żadnych problemów. 310 xt za takie pieniądze fajny - ale to kawał kloca. Do biegania można coś lżejszego kupić. A na rower pewnie lepiej edka 500. Ale jako uniwersalny na rower i bieganie lub do tri - najtańsza opcja z full wskazaniami. Ja bym brał za tyle, jeśli nie przeraża Cię wielkość tego klocka. Nie zapłacisz cła, ani vatu - bo kupujesz na terenie EU. z gwarancją nie wiem. Koniecznie wybierz opcję z paskiem HR (dwa funty różnicy - sic!). pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 No to ja napiszę na własnym przykładzie. Miałem lub mam: Garmin Dakota20, 310XT, FR10, FR610, Fenix2. Skoro już jestesmy w temacie 310xt to przez niespełna 1.5 roku był w serwisie 3 razy - w sumie dorobiłem się 4 sztuk (garmin wymienia a nie naprawia zegarki). 4 sztuka gdy tylko wróciła z serwisu od razu poszła do ludzi. Czy to zły zegarek? Nie, to bardzo fajny sprzęt pod warunkiem, że podparty jest długą krajową gwarancją - to się tyczy każdego garmina. Wielu moich znajomych - głównie biegaczy używa garminów i połowa z nich ma różne przeboje i z serwisem garmina są już za pan brat. Druga połowa nie narzeka. Mój ojciec ma nawigację samochodową Garmina z segmentu premium... po 3 miesiącach umarła. Super jeśli po zakupie garmina trafisz do tej drugiej połowy. Gorzej jeśli kupisz garmina z roczną gwarancją i po jej upływie zacznie się psuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
parmenides Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Piehursson - chcesz powiedzieć, że 50% urządzeń Garmina ma problemy z jakością? Lub, że 50% użytkowników urządzeń Garmina ma z tymi urządzeniami problemy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 17 Października 2014 Udostępnij Napisano 17 Października 2014 moim zdaniem, z obserwacji wynika, że to urządzenia garmina mają problem z jakością. Czy jest to 50% ogólnej liczby urządzeń - nie wiem. Wiem, że 50% moich znajomych posiadaczy tych urządzeń miało/ma z nimi problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Do autora wątku: wiem, że nie o to pytasz, ale nie przemilczę, no nie mogę. Też mam 310XT, kupiony jakoś tuż po premierze, żałuję. Nie wiem jak bardzo ci na nim zależy, ale może rozejrzyj się za czymś innym, bo taka "okazja" to ja dziękuję.. Wziełam go z myślą o projektowaniu tras biegowych i rowerowych w dziczy, żeby mnie zegarek prowadził. Niestety GPS w nim to tragedia, notorycznie gubi sygnał, potrafi przestać wyświetlać "bo tak" albo się po prostu wyłączyć. Jedziesz sobie 150 km, myślisz - o jak fajnie, zrzucę trasę na kompa, będzie na przyszłość, patrzysz na zegarek - a ten wyłączony! I nie wiesz kiedy ani czemu. Do tego jak raz zjedziesz z trasy, to musisz do niej wrócić, żeby dalej Cię prowadził. Że się zgubiłeś - trudno, szukaj. A rozpoczynając trening - jeśli nie zauważyłeś, że przez pierwsze 10 min zegarek nie miał GPS, to teraz z****aj na początek trasy, żeby Garmin mógł cię "zlokalizować", nieważne, że cały czas jedziesz wzdłuż zaplanowanej ścieżki. Bateria z GPS trzyma ~15h. Do tego wsparcie Garmina, oprogramowanie, jak również polityka rolloutu nowego softu - tragedia (testowanie na klientach). Masa czasu zmarnowana przez ANT+, communicator plugin / Garmin Express i Garmin Connect. Przeinstalowywanie po kilkadziesiąt razy. W zasadzie przez rok zegarek był bezużyteczny, bo nie dało się zrzucić treningów ani zgrać tras czy treningów z portalu. Software do planowania na mapie kiepski, strona lubi sie zawiesić i wszystko tracisz. Historie typu nie możesz się zalogować, bo iluśtam użytkownikom z Polski przez noc zmienili loginy dodając "pl" i nie informując - spoko.. Pasek HR mi jeszcze działa, ale znajomym musieli już wymieniać (310xt i 210). Jedyne, co mi się podoba w 310xt, to duży wyświetlacz z możliwościa podziału na pola i wybrania, co ma być wyświetlane. No i jest dobry do interwałów, bo można mu zadać dowolne segmenty czasu i będzie wibrował, ale powodzenia we wpisywaniu tego na zegarku jeśli nie działa akurat portal. venting off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Mam dwa garminy samochodowe. Drugi wyłączał sie, całkowicie nowy, wymieniony na inny, teraz bez zastrzeżeń. W pracy - reklamacje bardzo rzadko (duża ilośc sprzedawanych edge). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qugar Napisano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2014 Kupiłem od znajomego rocznego 910 xt nigdy nie miał z nim problemu,ja go używam miesiąc i jestem zadowolony. Baseny zlicza ok na 80 25m basenów doliczył mi 2 długości, nie gubi zasięgu gps. To mój pierwszy taki sprzęt i jestem zachwycony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.