Mod Team Puklus Napisano 8 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2014 W sklepach rowerowych na necie możnesz kupić 50, 100 czy ile ml oleju ci tam trzeba, nie musisz kupowac litra choć litr motorexa to ok 50zł a starczy na ok 10 wymian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad9100 Napisano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2014 (edytowane) Temat olejów już ogarnołem. Nie jest tak źle widzę w tych Kielcach :-) oleje będą na zamiennikach castrol zgodnie z poradnikiem z polecanego tematu. Brak mi tylko tego do poślizgu oringów - tym razem wazelina wystarczy. Zamówiłem już co prawda na allegro ale raczej nie dojdzie do soboty. Edytowane 8 Października 2014 przez konrad9100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2014 To nie wersja powietrzna wiec super szczelność nie jest potrzebna smarowidło może być, choć wiadomo najlepiej by było mieć smar poślizgowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad9100 Napisano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2014 No i tak serwis przeprowadzony. ALE ...... Blokada już działa poprostu było za małao oleju a na dole amortyzatora oleju praktycznie nie było - ten problem zgłowy. No i tu jest ale. Wydaje mi się że musiałem źle złożyć sprężyne bo coś jakby pukało w sprężynie. czy jej odwrotne złożenie może powodować taki efekt? Na sprężynie jest kawałek takiej koszulki czy jej przestawienie może powodować taki efekt (do czyszczenia musiałem to przesunąć i nie wiem czy jest teraz w dobrym miejscu). Czy ustawienie tej koszulki ma jakieś znaczenie? A może tak pytka na początku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2014 No tak, sprezyna ma to do siebie ze jak sie ja ściska, zwłaszcza długa to lubi sie gibać i po to są te koszulki zeby nie tłukła o golenie możesz ją profilaktycznie czymś jeszcze odizolować Można kupić takiej średnicy koszulki termokurczliwe założyć i ogrzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad9100 Napisano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Eh te szczególiki .... A tak pięknie wszystko pomontowałem już w rowerku. A jaki byłem z siebie dumny ... :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2014 wyjecie sprężyny stalowej to akurat najmniejszy problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad9100 Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Eh powiem wam że jak fart to fart. Robiąc wczoraj trase po lesie w zagnańsku jak pier.... przy zjeździe to nowy simering ze sklepu uszczelka puścił i pomału ubywało skoku amortyzatora a po 40km zjeżdźałem już na sztywno. Mam pytanie czy to przypadek czy że uszczelka puściła czy z tymi nieorginalnymi muszę teraz uważać :-/. Przecież miało być lepiej nie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrower Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 (edytowane) Raczej przypadek. Ale Ty masz sprężynę nie ? To co ma simering do skoku ? Edytowane 12 Października 2014 przez zdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad9100 Napisano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2014 A bo praktycznie cały olej przeleciał do dołu. Widocznie w drugą strone jednak blokował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrower Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 (edytowane) Nic z tego nie rozumiem. Chodzi ci o to że amortyzator nie pracował pełnym skokiem ? Jeśli tak to albo dobrałeś zły oring albo uszkodził się przy montażu. Ja stosowałem zamienniki wielokrotnie i zawsze było ok. Edytowane 12 Października 2014 przez zdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad9100 Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 (edytowane) Możliwe że było jak napisałeś. A nie wiem jak mógłbym go uszkodzić bo stare rzeczywiście zdejmowałem śrubokrętem ale nowe zakładałem ręcznie. A wchodziły ładnie ciasno. No nic dziś wymienie jeszcze taz i się okaże Edytowane 13 Października 2014 przez konrad9100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Nie śrubokrętem panie, czymś cienkim ale broń boże ostrym, najlepiej miękkim żeby gniazd nie uszkodzić, które są jak mniemam z plastiku. Musiałeś cos zrobić nie tak, tłumik pracuje niemal bez ciśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad9100 Napisano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Jak na instrukcji do reby (którą mi poleciliście) robi to w ten sam sposób jak ja to zrobiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2014 No wiesz ja nie wiem co robiłeś i jak Ja tak samo czytałem ostatnio z esie ktoś żalił ze wicią sobie kartę sim na mikro sim i mu nie działa ... ja wyciąłem i działa. Fakt jest taki że olej ci sie przelał, wiec gdzieś jest uszkodzenie i tyle w temacie, trzeba rozebrać i przeanalizować co jest przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ajgor11 Napisano 19 Października 2014 Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Ciężko poruszać tłokiem na złożonym widelcu, a jak zdejmie dół będzie widać czy jest tam olej czy nie Wysłane z mojego HTC Desire C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 20 Października 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Ale że ozo chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi