dużepiwo Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Witam. Problem jest taki, że jak się zdejmie koło i pokręci osią to czuć wyraźny opór. Nie mam pojęcia co to jest. Jak koło w ramie się szybko kręci, to słychać lekkie stuki i czuć drgania, tak jak w przypadku wżerów w piaście kulkowej. W środku są 3 łożyska maszynowe i jedno kulkowe w bębenku. Na początku było lżej i myślałem ze się to rozjeździ, ale porównując do nowego novateca to wyraźnie czuc różnicę. Liczę, że ktoś mi pomoże, bo tak to musiałbym zanieść do serwisu i wyrzucić z 30 zł, a nie wiem czy cokolwiek by zrobili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Zedejmij łancuch tak zeby bebnek krecil sie razem z kołem i zobacz czy dalej tak jest. Edit: pamietam ze kumple mieli (mają) Hugi i wyjeli jakies uszczelki i sie duuuzo lepiej krecilo koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Zedejmij łancuch tak zeby bebnek krecil sie razem z kołem i zobacz czy dalej tak jest. Edit: pamietam ze kumple mieli (mają) Hugi i wyjeli jakies uszczelki i sie duuuzo lepiej krecilo koło. Ten bębenek tak lekki przeskakuje, że bez łańcucha będzie i tak stał, albo lekko się kręcił. Próbowałem kręcąć korbą to są właśne stuki, a kaseta się kręci. Mi nie chodzi o dźwięki cykania bebenka, tylko coś z wnętrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 9 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Wiem że nie chodzi o dźwiek cykania bebenka. Ale jakz dejmiesz lancuch zakrcisz po prostu kołem dźwiek bedzie wyraźniejszy bo nie bedzie dobiegac ani dźwiek korby/lancucha/przerzutki/bebenka. Ale jak mowisz ze to nie jest dźwiek bebenka to nie wiem co tam moze chrupac.. maszynowe lozyska musza się krecic po cichu, chyba ze sie jakis syf dostal do srodka. Nie lepiej zdjac kolo i je rozebrac ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dużepiwo Napisano 9 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 No jak na razie otworzyłem piastę z jednej strony bo nie mam klucza do kaset. W środku ine ma żadnego syfu. Jak już napisałem, jak się zdejmie łańcuch, to bębenek i tak pozostanie w spoczynku, bo nie stawia praktyczeni żadnych oporów. jutro zdejme i obejżę z dwóch stron. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.